Az Európai Unió Erasmus+ programja támogatja a tanítás és a tanulás minőségének javítását az óvodában, az általános iskolában és a középiskolában. A közoktatásban dolgozók számára lehetőséget nyújt arra, hogy fejlesszék a szakmai készségeiket és európai partnerekkel dolgozzanak együtt. Támogatja a jó példák megosztását és az innovatív megoldások kipróbálását, valamint az iskolán kívüli szereplőkkel való együttműködést.

Bővebb információ: a Pályázatok / Erasmus+ / Köznevelés menüpont alatt.

 

 

Az osztrák ERSTE Alapítvány támogatásával megvalósuló ACES (Academy of Central European Schools) pályázati felhívás célja közép-európai iskolai hálózatok létrehozása, 12-17 éves fiatalok részvételével folyó projektek megvalósítására. A program átfogó célja az interkulturális párbeszéd ösztönzése, iskolai partnerkapcsolatok építése, egymás jó gyakorlatainak megismerése bilaterális, illetve multilaterális iskolai együttműködések keretében.

Bővebb információ: a Pályázatok / ACES menüpont alatt.

 

 

PESTALOZZI

A Pestalozzi program hálózati rendszerként működik, a tagországok az Európa Tanács projektjeihez kapcsoló témákban maximum 7 napos szemináriumokat szerveznek, amelyeken a pedagógusok valamennyi tagországból pályázat útján vesznek részt. Ezek a szemináriumok a szakmai tapasztalatszerzés mellett lehetőséget nyújtanak idegen nyelven folyó szakmai munkavégzésre, kapcsolatok kiépítésére, valamint további együttműködések megalapozására is.

Bővebb információ: a Pályázatok / Pestalozzi menüpont alatt.

 

 

Az EGT Alap Ösztöndíj célja, hogy hozzájáruljon hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához a magyar, illetve norvég, izlandi és liechtensteini intézmények között. A program szakképzésben és közoktatásban dolgozó tanárok és személyzet mobilitását is támogatja (tanulmányutak, szakmai rendezvényen való részvétel, job shadowing).

Bővebb információ: a Pályázatok / EGT Alap menüpont alatt.

 

 

Utolsó módosítás: 2017.05.08.