A Tempus Közalapítvány fotópályázata

NYERTESEK

A Tempus Közalapítvány zsűrijének szavazatai alapján a fotópályázatot az alábbi három kép készítői nyerték:


Lakatos Luca - London, Egyesült Királyság (2016)
A kedvenc graffiti-művészem. Az egyik pont a bakancslistámon az volt, hogy láthassak alkotást tőle élőben. Egyik nap Brick Laneben mászkáltam, esett az eső, és egy kis utcába keveredtem. Már azon gondolkoztam, hogy hazamegyek, a rossz idő miatt, fáradt vagyok... nem okés ez így. Aztán... megláttam ezt. Mondanom se kell, hogy egyből meggondoltam magam: NEM MEGYEK HAZA, ez egy jó nap! Az alkotó: phlegm.

Nagy Nikolett - Rimini, Olaszország (2016)

Ezt a képet a 2000 éves Ponte di Tiberio, vagyis Tiberius hídja mellett fotóztam. A falfestményt az olasz Ericailcane készítette, 2014-ben. Fő mondanivalója az elfogadás. Elhelyezése nem véletlen: a felfoghatatlanul öreg híd mellett még látványosabb, hogy milyen jól megfér egymás mellett a régi és az új.

Sipos Nóra - San Sebastian, Spanyolország (2016)
Miért ezt az alkotást választottam? Méltóság, tisztelet, egyenlőség kifejezése a street art eszközével - Hol lenne jobb helyen egy festmény a gyarmatosított, majd sivatagba menekült szaharai nép tiszteletére, mint a Tabakalera kulturális központ bejáratánál. Művész: Jon Landa

A Facebook különdíjat az alábbi kép kapta:

Zsohár Ádám - Braganca, Portugália (2014)
In 2014 I was in a small city in Portugal. The name of the city is Braganca. That period was my best time in my life what I ever take part in. The last day in a City I saw a huge picture. And my portuguese friend told me this is a nice Street art. I have never saw this kind of picture. It was wonderful.

Gratulálunk a nyerteseknek!
A nyeremények átvételéről mindenkivel e-mailben egyeztetünk.

A pályázatra beküldött összes képitt található.

 

SZABÁLYZAT

Fedezd fel az Erasmus+ városod rejtett kincseit, művészeti alkotásait, street art alkotásait*! Fotózd le kedvenceidet, küldd el nekünk az erasmusjatek{kukac}tpf.hu e-mail címre, és nyerj!

A fotót e-mailben csatolmányként küldd el nekünk, lehetőleg jó minőségben. Írj egy mondatot, hogy miért a kiválasztott alkotást fotóztad, és ha tudod a művész nevét, arra is kíváncsiak vagyunk. Emellett írd meg, hogy melyik városban, melyik évben készült a fotó. Korábbi Erasmus+ ösztöndíjasok és EVS önkéntesek képeit is várjuk!

*Fontos, hogy ne illegális graffitit fotózz, hanem a város művészi alkotásként számon tartott értékét.

A fotópályázat menete

  • A fotókat 2016. november 18-tól november 27-én éjfélig várjuk az erasmusjatek{kukac}tpf.hu e-mail címre. A pályázaton kizárólag az e-mailben beküldött, a fotópályázat témájának megfelelő fotók vesznek részt. Amennyiben egy beküldött képet a Tempus Közalapítvány a nyugalom megzavarására alkalmasnak talál, azt kizárhatja a pályázatból.
  • A pályázatra beküldött fotók közül a Tempus Közalapítvány zsűrije választja ki a 3 legjobb képet, amelyek készítői egy-egy univerzális power bank vésztöltőt nyernek.
  • A pályázatra beküldött fotókat november 28-án feltöltjük az Erasmus ösztöndíj hallgatóknak Facebook oldal fotógalériájába, ahol a közönség is szavazhat kedvencére november 28-tól december 2-án 14:00 óráig. A legtöbb lájkot összegyűjtő képet ajándékcsomaggal jutalmazzuk.
  • A nyertes fotókat a Tempus Közalapítvány december 5-én hirdeti ki, a kiválasztott képek készítőit e-mailben is értesíti.

Részvételi szabályok

A fotópályázaton indulhat mindenki, aki már nyert Erasmus vagy Erasmus+ ösztöndíjat. Egy pályázó maximum két olyan fotót küldhet be az erasmusjatek{kukac}tpf.hu e-mail címre, amelyeket az ösztöndíjas tartózkodása alatt készített. A fotó méretére és készítésének módjára vonatkozó megkötés nincs, azonban kizárólag olyan fotókat fogadunk el, amelyek a pályázatban megjelölt témában készültek. A fotópályázaton csak saját készítésű fotóval lehet részt venni, a kép feletti minden jog és felelősség a kép beküldőjét illeti.

Pályázni kizárólag e-mailben lehet, az e-mail csatolmányában a pályaművekről készült fotókkal. Az e-mailben szerepelnie kell a következőknek: a pályázó neve, e-mail címe, melyik évben és hol vett részt Erasmus vagy Erasmus+ programban.

A pályázó az e-mailes jelentkezés elküldésével elismeri, hogy részt kíván venni a Tempus Közalapítvány Modern művészet és street art az Erasmus+ városodban című fotópályázatán. A pályázó elismeri, hogy már nyert Erasmus vagy Erasmus+ ösztöndíjat. A jelentkezéssel a pályázó kezeskedik arról, hogy a beküldött pályaművek saját szellemi termékei, amiket harmadik fél felé semmiféle jogi kötelezettség nem terhel.

A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött fotóit a Tempus Közalapítvány online és offline megjelenéseihez a pályázó nevének feltüntetésével szabadon felhasználja.

A játékban résztvevők személyes adatait a Tempus Közalapítvány harmadik fél számára nem adja ki.

A kampányt a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és a játék nem kapcsolódik a Facebookhoz.

Nyeremények

A beküldött fotók közül a Tempus Közalapítvány zsűrije választja ki a 3 nyertes képet, amelyek készítői egy-egy univerzális power bank vésztöltőt nyernek. A Facebook oldalon legtöbb lájkot összegyűjtő kép készítője ajándékcsomagot kap. A nyeremények átvételét a nyertesekkel e-mailben egyeztetjük.

Kapcsolat

Balogh Eszter
Tempus Közalapítvány
erasmusjatek{kukac}tpf.hu

Inspiráció

http://www.streetarteurope.com/
http://www.huffingtonpost.com/trip4real/europes-best-street-art-uncovered_b_8159278.html
http://varosban.blog.hu/2014/08/26/a_legjobb_street_art_alkotasok_budapesten_es_mashol
https://www.instagram.com/streetartbudapest/

 

Utolsó módosítás: 2017.02.16.