Egy nemzetközi önkéntes projekt izgalmas, újdonságokkal és kihívásokkal teli kaland a résztvevők számára. Legyen szó az idegen ország okozta meglepetésekről vagy a téma megértéséről, erősen indokolt a kiutazás előtti felkészülés. Ezt hivatott megkönnyíteni mind a küldő szervezeteknek, mind az utazó önkénteseknek az Egyesek Ifjúsági Egyesület stratégiai partnerség projektje során fejlesztett iPrepare applikáció.

Projekttermék: applikáció
Téma: önkéntesség, minőségfejlesztés, digitális kompetenciák
iprepare.eu/hu/

Ez egy olyan interaktív webes felület, amely a digitális tanulás lehetőségét nyújtja az önkénteseknek és a küldő szervezeteknek, különböző támogató anyagokkal, melyek megkönnyítik az önkéntes hosszú távú nemzetközi projektre való felkészülését a kiutazás előtt. A felület kifejlesztésének célja az önkéntesek felkészítésének minőségbeli javítása volt, és annak biztosítása, hogy minden szükséges információval rendelkezzenek utazás előtt. A küldő szervezetek számára lehetővé teszi, hogy egyszerűbben és költséghatékonyan szervezzék felkészítő tevékenységeiket, egy digitális, könnyen elérhető eszközzel kiegészítve.

Az iPrepare anyagai közt többféle témában találunk feladatokat, kvízeket, videókat modulokba szervezve, melyek megoldásával az önkéntesek rendszerben tudják átgondolni az utazás előtti teendőiket, motivációikat, céljaikat. A modulokat kombinálva a küldő szervezetek áttekinthetik a szükséges felkészítő tevékenységeket, melyeket minden önkéntes egyéni szükségleteire formálhatnak.
Az eszköz mobilapplikációként is elérhető, és ingyen hozzáférhető az érdeklődők számára. Emellett pedig fontos, hogy kiegészíti, de nem helyettesíti a támogató szervezetek által nyújtott felkészítést.

Összeállította: Simon Fanni, Somogyi Dorottya
Tempus Közalapítvány, Kommunikációs egység

Utolsó módosítás: .