Hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy mobilitási projektből? Miként rendszerezzük az eredményeket és tegyük közzé azokat mások számára? Erre ad választ a Converzum Tudomány Nyelviskola Zrt. Újra tervezünk című projektjének gyűjteménye, amely hosszú távú segítség lehet többek közt a tanárképzés és a készségfejlesztés területén.

Projekttermék: weboldal és módszertani gyűjtemény
Téma: IKT, tanárképzés, üzleti nyelvtanítás, holisztikus nyelvtanítás, burnout szindróma, iskolamenedzsment, szakmai megújulás 
converzum.wixsite.com/converzumerasmus

Az Újra tervezünk című munkatársi mobilitás célja a naprakész módszertani, IKT-s és iskolamenedzsment-ismeretek megszerzése mellett a fogadóintézmények jó gyakorlatával kapcsolatos tapasztalatok beépítése, és az európai nemzeti kultúrák alaposabb megismerése volt. A Converzum tizenhét szakmai vezetésben, nemzetközileg elismert tanárképzésben, nyelvtanításban, mentorálásában, tanár- és ügyfélmenedzsmentben dolgozó munkatársa Európa több országában vett részt képzéseken, melyek összhangban álltak a szervezet fejlődési igényeivel, és hozzásegítették az iskolát termék- és szolgáltatási köreinek bővítéséhez, azok minőségi fejlesztéséhez, ezzel növelve a versenyképességet.

A projekt több szakaszban, csatornán és célközönségnek tervezett disszeminációs tevékenységei tanárok százait érték el. Az eredményeket a projektben részt vevő munkatársak beszámolói, a heti rendszerességgel küldött módszertani hírlevél, a Converzum microsite-ja, bemutató órák és közvetve a szakmai vezetéssel és mentorokkal való együttdolgozás által tették elérhetővé. A weboldalon elérhető tartalmak nagyban hozzájárulnak, hogy a projekt anyagai hosszú távon megtalálhatók és használhatók maradjanak résztvevői beszámolókon, teljes workshopok bemutatóin, összefoglalóin és különböző témákban összegyűjtött hasznos anyagok, applikációk, feladatok listáján keresztül.

Összeállította: Simon Fanni, Somogyi Dorottya
Tempus Közalapítvány, Kommunikációs egység

Utolsó módosítás: .