Közlekedés

Nézz utána, hogy milyen kedvezmények illetnek meg, amikor bérletet veszel. Van olyan város, ahol a diákbérlet mellé kérnek egy dokumentumot, ami a hallgatói jogviszonyodat igazolja. Ezt minél előbb szerezd be az egyetemtől, hogy gyorsabban válthass jegyről bérletre, és olcsóbban közlekedhess. Van, ahol online is lehetőség van a bérletvásárlásra, és már megérkezésedkor kézhez tudod venni a bérletedet. Így nem kell az első napokban plusz jegyekre költened a hely ismeretlensége miatt.

Vannak városok, ahol nem az igazi a tömegközlekedés vagy éppenséggel, mint Hollandiában, mindenki kerékpárral közlekedik. Ott érdemes elgondolkodni azon, hogy beszerezz egy biciklit.

Fontos, hogy Európán kívüli, például egyes ázsiai országokban nappal taxival vagy sofőrrel ajánlott az utazás, gyalogos közlekedés nem lehetséges a városban, biztonsági okok vagy a tömegközlekedés bénultsága miatt. Nagyon sok tiltott hely lehet egy országban, ahová nem lehet ellátogatni, de előfordulnak engedélyköteles helyek is, ahova csak az adott országtól kapott hivatalos okirattal lehetséges a bejutás. Körültekintően kell felkészülni egy-egy távoli útra, hiszen a sajátunktól eltérő, távoli kultúrájú országokban sok minden máshogy működik, mint itthon.

Utolsó módosítás: 2017.06.16.