Erasmus+

Bodrogi Flóra már általános iskolásként beleszeretett a német nyelvbe, ezért nem érte váratlanul a családját mikor eldöntötte, hogy Grazban teszi próbára magát Erasmus+ hallgatóként.

Az Erasmust mindenkinek meg kell tapasztalnia!

legtöbb szavazattal te nyerted meg a Legyél Te az Erasmus30 arca  felhíváson a közönségdíjat, melyhez ezúton is gratulálunk! Még mindig kint élsz Grazban, most is csak a fotózás miatt utaztál haza, legközelebb szintén az Erasmus+ Szabadegyetemre jössz Pestre. Mi az, ami még 3 év után is ennyire megmozgat?

Órákig tudnám sorolni, mennyi mindent adott nekem az Erasmus, ezáltal nőttem fel. Itt laktam életemben először egyedül külföldön, megtanultam, hogyan kell kezelni a problémákat, ügyeket intézni, kapcsolatokat építeni, tájékozódni, és mindezt természetesen nem az anyanyelvemen. Életem legjobb döntése volt, hogy belevágtam. Ha ezt kihagytam volna, nem lennék az, aki.

A szakmai gyakorlatodat az egykori fogadó egyetemed Erasmus koordinátori irodájában végezted, most pedig már ott dolgozol, mellyel, ahogy fogalmaztál, egy álmod vált valóra. Mit csinálsz a mindennapi munkád során?

Miután ösztöndíjasként átéltem, hogyan lesz teljesen idegen emberekből egy család, itt megtapasztalom, mennyi munka van amögött, hogy valaki átélhesse ezt az élményt. Már látom, hogyan zajlik a jelentkezése mind a kimenő, mind a bejövő diákoknak, hogyan működnek a programszervezés háttérmunkálatai. Együtt dolgozunk azon, hogy a külföldi diákok szemeszterét felejthetetlenné tegyük. Hálás vagyok, hogy egy ilyen szuper nemzetközi csapat tagja lehetek.

Milyen gyakran tudsz találkozni a kint megismert barátokkal, ahogy fogalmaztál, az Erasmus-családoddal?

A barátokkal azóta szinte mindannyian meglátogattuk egymást, ők már voltak Budapesten, én voltam náluk. Legutóbb kint Grazban találkoztunk, az olasz, cseh és belga barátnőimmel együtt ünnepeltünk szilveszterkor.

Mit üzensz a 30 éves Erasmusnak?

Azt kívánom, hogy gyűjtsön maga köré minél több embert, hogy minél több diák ismerje meg ezt a lehetőséget – az Erasmust mindenkinek meg kell tapasztalnia!

Mit hozhatunk ki önmagunkból és a lehetőségeinkből, ha a kezünkben van egy Erasmus+ ösztöndíj? Vajon milyen messzire vezethet egy idegennyelv szeretete?

Flóra elmesélte az Erasmus+ Szabadegyetemen május 5-én!

Teljes előadását ide kattintva nézheted meg.

További információért kattints a jobb oldali plakátra és nézd meg nagyobb méretben!

Utolsó módosítás: 2018.03.02.