Erasmus+

Csrepka Máté háromszor is élt az Erasmus+ ösztöndíj nyújtotta lehetőséggel, méghozzá minden esetben Portugáliában!

Ha valaki elmegy külföldre, egyfajta kulturális nagykövete lesz az országának 

Háromszor voltál Erasmus+ ösztöndíjjal külföldön, mindháromszor Portugáliában. Mi az, ami mindig visszahúzott?

Amellett, hogy rengeteg a napsütés, gyönyörű az óceánpart és bármikor szörfözhetsz, egy gyerekkori álmom vált valóra odakint – az utolsó alkalommal sikerült eljutnom a sivatagba, Marokkóba is, ahol a programnak köszönhetően egy fantasztikus hetet töltöttem! Ezen kívül miután hazatértem, megcsináltam a középfokú nyelvvizsgát portugál nyelvből, ami még hiányzott a mesterdiplomámhoz. Így volt teljes a kör.

Mi az, amit az Erasmusnak köszönhetsz?

Nem túlzás, hogy az Erasmus megváltoztatta az életemet. Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen fiatalon ennyi gyönyörű helyet láttam már és ennyi remek barátot szereztem szerte a világban. Az élethez pozitívan, mosolyogva állok hozzá, úgy gondolom, nincs olyan akadály, melyet egy volt Erasmusos hallgató ne tudna megoldani valamilyen formában.

A két szakmai gyakorlatodat a kinti Erasmus Student Networknél töltötted, most pedig a Pannon Egyetem Külügyi Bizottságának elnöke vagy, itthon is folytatod az ösztöndíjprogram népszerűsítését. A gyakorlatban mit jelent ez, hogyan éritek el a hallgatókat?

A kinti ESN irodában megszerzett tudás, tapasztalat, hogy hogyan kommunikáljunk a hallgatókkal, nagyon sokat segít a mindennapi munkám során. Órákat látogatunk, előadásokat és élménybeszámolókat tartunk, valamint bemutatjuk a pályázás menetét a hallgatóknak. Elsődleges célunk az, hogy minél több diákot bírjunk rá arra, hogy ne szalassza el ezt a lehetőséget. Ugyanebből a motivációból kiindulva vettem részt pár éve a Tempus által szervezett mobilitási órákon is, ahol középiskolásoknak tartottunk előadásokat az Erasmus ösztöndíjról. Örömmel tapasztaltam, hogy az akkor még középiskolás hallgatócsoportból néhányan már ki is próbálták magukat külföldön.

Mi az egyik legemlékezetesebb pillanatod az Erasmusodról?

Amikor jó barátommal, Cuscoval, a tevével karöltve nézzük a napfelkeltét a sivatagban. Az Erasmus valóban segít abban, hogy megvalósítsd az álmaidat – örök emlék marad!

További információért kattints a jobb oldali plakátra és nézd meg nagyobb méretben!

Utolsó módosítás: 2019.06.20.