Az Erasmus Alumni segít a toborzásban

2014.11.20.

Hír |

Új szolgáltatást kínálunk cégeknek, intézményeknek és nonprofit szervezeteknek

Az Erasmus+ program hazai koordinálását végző közalapítvány jelenleg 5500 főt számláló Alumni hálózattal rendelkezik, amelynek tagjai nemzetközi tapasztalattal rendelkező, korábbi Erasmus ösztöndíjas hallgatók.

Az Európai Bizottság nemrég tette közzé az Erasmus hallgatók munkaerő-piaci értékéről szóló hatástanulmányát. E szerint a külföldön töltött időszak alatt nem csak a diákok nyelvtudása fejlődik, hanem megerősödnek azok a személyiségjegyeik is, amelyeket a munkáltatók 92 százaléka nagyra értékel az új alkalmazottak felvételénél. Ezek: a tolerancia, az önbizalom, a problémamegoldó készség, a kíváncsiság, a saját erősségek és gyenge pontok ismerete, valamint a határozottság. A tanulmány szerint ráadásul a munkáltatók szemében a külföldi tapasztalat jelentősége is egyre nagyobb, 2006 és 2013 között 37-ről 64 százalékra nőtt a fontossága.

Az Erasmus programban 1997 óta vehetnek részt magyar hallgatók, 2007 óta pedig szakmai gyakorlatra is utazhatnak. Mostanra hazánkban évente közel 4500-an élnek ezzel a lehetőséggel, a 2014-től indult Erasmus+ programban pedig további növekedés várható a résztvevők számának tekintetében.
Az Alumni hálózathoz rajtuk kívül csatlakozhatnak a CEEPUS és EGT Alap ösztöndíjprogramban részt vett fiatalok is, akik szintén a Tempus Közalapítványon keresztül folytathatnak külföldi tanulmányokat.

A közalapítvány új, ingyenes szolgáltatása abban segít, hogy a gyakornoki pozíciókat, álláshirdetéseket közvetlenül juttatja el az Erasmus Alumni hálózat tagjai számára, így akár speciális nyelvtudás vagy szakterület esetén is könnyebben egymásra találhatnak a munkáltatók és a nemzetközi tapasztalattal rendelkező fiatalok.
Ennek előnyeit mutatják be december 4-én, a soron következő Tempus Üzleti Kávéház című rendezvényen is, ahová elsősorban HR szakembereket, cégek, vállalkozások munkaerő-toborzásért és kiválasztásért, illetve képzésért, oktatási kapcsolatokért felelős munkatársait várják.

További információ: www.gyakornokkereso.hu

Utolsó módosítás: 2014.11.20.