Sikeres megjelenés Indonéziában

2014.11.21.

Hír | Felsőoktatás

Tizenegy magyar felsőoktatási intézmény mutatta be kínálatát.

November 8 – 13 között tizenegy magyar felsőoktatási intézmény mutatta be kínálatát az EHEF (European Higher Education Fair) keretei között Indonézia három nagyvárosában: Makassarban, Surabayában és Jakartában. Utóbbiban több mint 13 000-en látogattak el a kétnapos vásárra és sokan voltak kíváncsiak az ország bemutatónkra is. A magyar delegáció tagja volt még a Magyar Rektori Konferencia és a szervező Tempus Közalapítvány is.

A Tempus Közalapítvány tizenegy felsőoktatási intézmény bemutatkozását segítette Indonéziában a Campus Hungary Program keretében. A november 8 és 13 között lezajlott hallgatói vásárokra több mint 20 000 látogató volt kíváncsi.

Az indonéz hallgatókat leginkább az ösztöndíj lehetőségek érdekelték, legkeresettebb képzések az orvos, a mérnök és az üzleti képzések voltak.

Második alkalommal került megrendezésre november 7-én az Indonéz – Magyar Felsőoktatási Fórum Jakartában. A diskurzuson olyan témákat jártak körül a szakemberek, mint az üzleti szféra és a felsőoktatás együttműködési lehetőségei, a minőségbiztosítás, az indonéz – magyar együttműködési lehetőségek és a jó gyakorlatok. Száznál is több érdeklődőt vonzott a fórum, az egész indonéz szigetvilágból jöttek résztvevők.

A Tempus Közalapítvány a megjelenések koordinálásán túl tájékoztatta a hallgatókat a lehetőségekről, érdeklődésüknek megfelelően irányította a hallgatókat a felsőoktatási intézményekhez, általános információkat nyújtott Magyarországról, valamint ország bemutató előadásokat tartott, melyeket több százan hallgattak meg.

A vásáron részt vett a Budapesti Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Eszterházy Károly Főiskola, a Kaposvári Egyetem, a Közép-európai Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem. A delegáció tagja volt még a Magyar Rektori Konferencia.

A magyar felsőoktatás népszerűsítése tovább folytatódik novemberben 22. és 30. között Kolumbiában és Brazíliában.

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Utolsó módosítás: 2014.11.21.