Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díj

2015.01.29.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány 2014-ben első ízben hirdette meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díjat. A Tempus Közalapítvány a díjjal a nemzetköziesítés terén munkatársi kezdeményezéssel, intézményi szinten elért eredmények elismerését, a kifejlesztett jó gyakorlatok megismerését kívánta elősegíteni. A díjakat a Felsőoktatás nemzetköziesítése c. szakmai konferencia keretében Dr. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár és Dr. Nemeslaki András, a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnöke adta át 2015. január 14-én.

A díjazottak listája

A Tempus Közalapítvány 2015-ben is meghirdeti a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztésért díjakat, amelyre a nemzetköziesítés területén új kategóriákban, szélesebb pályázó kör, azaz a felsőoktatás valamennyi szereplője pályázhat olyan tevékenységgel, jó példával, gyakorlattal, amelyek hozzájárulnak a felsőoktatás nemzetköziesítéséhez, a minőségi oktatás és szolgáltatások nyújtásához, a globális oktatási térben való versenyképesség növeléséhez.

Háttér

A Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért felhívás célja az volt, hogy a Campus Hungary program keretében szervezett szakmai képzések során elsajátított tananyagok intézményi hasznosulására ráirányítsa a figyelmet. A Campus Hungary program keretében szervezett képzéseken közel 40 intézmény több mint 800 munkatársa vett részt EU angol, Interkulturális képzés, Honlap fejlesztési ismeretek, Felsőoktatási nemzetközi marketing, Felsőoktatási esélyegyenlőségi mobilitási angol, Újszerű oktatási módszerek témában.
A díjfelhívás a Tempus Közalapítvány által szervezett, a Campus Hungary program keretében megvalósult képzések résztvevőit kívánta ösztönözni arra, hogy a képzés tananyaga és a szakmai műhelymunkán elhangzott ismeretek, módszerek, esettanulmányok alapján hasznosítsák a tananyagban szereplő ötleteket, javaslatokat az intézményük számára; és egyben a résztvevők által megvalósított jó példákat szélesebb körben megismerhetővé és alkalmazhatóvá tegyék, így hozzájárulva a magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének javításához és szolgáltatásfejlesztéséhez.

Utolsó módosítás: 2015.01.29.