Vigyázz, kész, rajt! Projektmenedzsment képzésre jelentkezés indul!

2015.05.21.

Képzés | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok, , Szakképzés

Mit lehet tudni a részletekről?

A képzés a Tempus Közalapítvány egyik legnépszerűbb szakmai készségfejlesztő programja, amely során a résztvevők uniós és hazai projekteken edzett oktatóktól kapnak gyakorlati támogatást projektek tervezése, pályázatírás és projektvégrehajtás terén.

A 2015 őszi nyitott képzés időpontjai a következőek lesznek:

2015. augusztus 24-25., szeptember 14-15-16., október 5-6.

A részletekről beszéljenek korábbi tanfolyamaink résztvevői…

6 év gyermekekkel otthon töltött idő után visszatérve a munka világába, mint tananyag-fejlesztő-projektmenedzser elveszve éreztem magam az elmúlt 12 hónapban. Ezért döntöttem a képzés mellett, szerettem volna annyi friss és értékes tudást összeszedni, amire alapozva biztos lábakon tudok újra állni a munkámban, nem utolsó sorban a főnököm előtt is újra láthatóvá válnak kompetenciáim. Ezért nem is volt számomra fontos a papír, mert valódi kompetenciákra volt szükségem. Maximálisan elégedett voltam a képzéssel, nagyon sokat kaptam és tanulhattam. Imreh Szabolcs nagyon sok hasznosat mondott a projektek zsákutcáiról, a problémás helyzetek kezelési lehetőségeiről. Mivel konkrét projekten dolgozunk éppen, ezért ez számunkra nagyon hasznos volt. Nagyon köszönöm a külön figyelmességeket is, például ahogy bátorított, törődött velünk Horváth Emőke, a képzés koordinátora, házigazdája.

Mihályi Gabriella, szakmai vezető, Centre for Modern Education Kft., Budapest

Tudatosabbá tette a számomra, hogy hogyan kell egy projektet felépíteni, emellett sok bátorítást, ismeretanyagot kaptam, hogy elkezdhessem a pályázatírást. Azt gondolom, hogy több területről érkezők számára is hasznos a kurzus, mert az oktatók figyelembe vették a speciális igényeket is. Itt arra gondolok, ahogy a mi esetünkben is, mind az oktatási mind más intézményből érkezők számára volt lehetőség az egyes szakterületek sajátosságaira kitérni. Ezen felül a projektek felépítése az ágazatoktól független, így megvolt a közös alap a résztvevők között. Külön segítséget jelentett számomra, hogy saját projektötletet lehetett a képzés során kidolgozni, és hogy ehhez konzultációs segítséget kérhettünk. Amihez jó lenne több gyakorlás, az a pénzügyi tervezés és ennek kapcsán a költségvetési táblázat kitöltése.

Czopfné Hozbor Györgyi, nyelvtanár, tréner, Szent Mór Iskolaközpont, Pécs

A több napos képzés alatt a projekttervezéstől a projekt lezárásáig átfogó képet kaptam. Az előadások nagyon érdekesek, és a gyakorlatból hozott példákkal szemléletesek voltak. Az előadó gyakorlatiassága, humora sok esetben megkönnyítette a megértést. Mivel számomra mind a projekttervezés, mind a pályázatírás, mind pedig a projektmenedzsment ismeretlen terület volt, ezért minden információ új és még érdekes is volt. Ha javasolhatnék, akkor még több közös feladatmegoldást, illetve azok közös értékelését javasolnám még a jövőben a képzésen. A kurzus hasznos tud lenni az önkormányzat által fenntartott intézmények számára is, hiszen ők is részt vehetnek - akár közreműködőként - kisebb-nagyobb projektek lebonyolításában.

Papp Judit, lakásügyi ügyintéző, Nagykanizsai Polgármesteri Hivatal, Nagykanizsa

A 60 tanórás kurzuson egyfajta globális áttekintést kaptam a projektek generálása, előkészítése, szervezése és lebonyolítása területén. A SWOT elemzést, a logikai keretmátrixot és a problémafa-célfa összeállítását, valamint a résztvevők projektbemutatóit tartottam a leghasznosabbnak a saját szakmai fejlődésem szempontjából. Amivel még szívesen foglalkoztam volna többet, az a költségvetés összeállítása, az együttműködés megszervezése, illetve a csoportpszichológia. A képzés szerintem leginkább gyakorló projektmenedzsereknek válik hasznára, akik a napi munkájukhoz tudják kapcsolni a tanultakat.

Varga Dezső, ügyvezető, Martinus Projektiroda Kft., Szombathely

A képzés részletes háttér-összefoglalóját és jelentkezési lapját ezen a hivatkozáson találja, ide kattintson!>>

A jelentkezési létszámot maximum 16 főnél lezárjuk!

Kapcsolódó cikkeink:

A szakértő válaszol… (8.) - Hogyan szerezzünk pénzt a működési költségeinkre?>>

A szakértő válaszol… (9.) - Kamilla, Sherlock és az ördög ügyvédje: kockázatelemzés>>

A szakértő válaszol… (10.) - Bunda vagy nem bunda? Van-e esélyem a pályázatommal vagy csak a csókosok nyernek?>>

 

 

 

 

 

Utolsó módosítás: 2015.05.21.