Projektmenedzsment lépésről lépésre képzés indul augusztusban!

2015.06.10.

Képzés | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok, Szakképzés

Minden kockázatod átvállaljuk: 100% garancia

2015. augusztus 24-én 60 órás projekttervezés, pályázatkészítés, projektvégrehajtás kurzust indít a Tempus Közalapítvány.

A képzés az egyik legeredményesebb szakmai készségfejlesztő program, amely során a résztvevők uniós és hazai projekteken edzett oktatóktól kapnak gyakorlati támogatást abban, hogy miképp tudnak:

  • eredményesen projekteket kezdeményezni és szervezetüket új feladatokra felkészíteni;
  • célokat és elvárásokat megfogalmazni;
  • folyamatokat megtervezni, irányítani és értékelni;
  • a projekt során a hatékony időgazdálkodásra;
  • a partnerekkel hatékony kommunikációra;
  • a projekttel kapcsolatos kockázatok kezelésére;
  • a projektek humán aspektusainak sikeres kezelésére;
  • a projektek és pályázatok pénzügyi aspektusainak szabályos és hatékony kezelésére;
  • a projektek, pályázatok, közbeszerzési eljárások jogi hátterének értelmezésére, a törvényi előírásoknak megfelelő ajánlatok készítésére, eljárások előkészítésére, lefolytatására, utógondozására. 

A kurzus 60 tanórás, 7 napos, egyéni tanácsadással egybekötött felnőttképzési program, melyet az oktatók és a jelentkezők igényeihez igazodva a nyári szabadságok után, 2015. augusztus 24-25-én fogunk indítani. A további képzési alkalmak szeptember 14-15-16-én, október 5-6-ánlesznek.

Mit mondanak azok, akik már elvégezték a képzést?

Mi az, amit a kurzus nyújtott számodra?

„Nekem szinte csak újat nyújtott a képzés, nagyon felkészült és hiteles emberektől tanulhattuk el a pályázatírás fortélyait, az uniós és a hazai pályázatok rendszerét, az egészről egy stabil képet alakíthattunk ki. Nagyon hasznosnak tartottam a házi feladatokat, azok részletes kiértékelését, és hogy a saját projektünk kidolgozásán keresztül kipróbálhattuk magunkat. Nagyon sokat tanultam belőle.”

„Számomra a kurzus jobb rálátást, mélyebb tudást adott, emellett megtanultam az összefüggések kiemelését a projektmenedzsmenten belül. A tanfolyam alatt kaptam még: jó hangulatot, új embereket és nagyobb önbizalmat a projektek kidolgozására, megvalósítására.”

„A képzés komplett felvilágosítást adott a magyarországi pályázati viszonyokról, lehetőségekről, a részvételhez szükséges kompetenciákról, eszközökről, stratégiákról.”

„Ezen a jól felépített képzésen a pályázatírás minden szakaszát megismerhettük, sok jó tanácsot kaptunk. A képzési alkalmak között kapott házi feladatok jobban próbára tették a tudásunkat, mint ha záróvizsgán vettünk volna részt. A képzés összességében gyakorlatorientált volt, annyi tapasztalatot szereztünk, amennyi a hét napba belefért.”

Mi az a tudás, amit ezen a képzésen szereztél és hasznos a munkádban?

„Nem tudnék egy pontot kiemelni, ugyanis az egész képzés hasznos volt számomra: nem volt benne semmi fölösleges, minden a lehető legjobban el lett magyarázva és a gyakorlati feladatokkal érthetőbbé lett téve.”

„Számomra a leghasznosabb az volt, amikor egy példa alapján végig vettük a SWOT, problémafa, keretmátrix, stb. feladatokat. Illetve az utolsó nap gazdasági része is nagyon jó volt.”

„Én a legtöbbet a cash-flow tervezésből tanultam, mert kiemeli azt, hogy a projektek finanszírozásához valójában mekkora összeggel kell rendelkeznünk (mert az jelentősen eltérhet az önrésztől - felfelé).”

„Az egyéni projektbemutatók nagyon jók voltak! Széles skálán mozogtak a projektek témái, és nagyon hasznos volt rálátni a többiek munkájára. Sokat tanultunk egymás ötleteiből, erősségeiből, hibáiból.”

A fentiekben Fekete Ádám (Galileo Progetti Nonprofit Kft.), Schellenberger Szabina (Tolna Megye Ifjúságáért Alapítvány), Szekeresné Sennyey Mária (GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár, Gyöngyös), Wenhard Andrea (Iskola-egészségügyi Szakmai Műhely Közhasznú Alapítvány) visszajelzéseit olvashattad.

 

 

Minden kockázatod átvállaljuk: 100% garancia

Nincs veszteni valód, próbáld ki és ha nem tudtunk újat mondani vagy nem találod elég hasznosnak a tudásanyagot, akkor a teljes képzési díjat visszafizetjük, csak 30 napon belül jelezned kell pénzvisszafizetési igényed! Azért merünk ilyen garanciát vállalni, mert mi is elküldjük ezekre a továbbképzésekre a munkatársainkat, azaz mi is ezeket a módszereket követve építjük a Tempus Közalapítványt.

A fenti garancia érvényesítéséhez egyetlen dolognak kell megfelelned: a képzés minden tanóráján hiánytalanul részt kell venned és a kurzushoz kapcsolódó házi feladatokat, azaz a saját projekttervedet, a kapcsolódó költségvetést és a prezentációt színvonalas módon el kell készíteni. Ezzel gyakorlatilag érted dolgozunk, hiszen ha hasznos az, amit a közös tanulási folyamat során tanulunk, akkor már nyertél. Ha pedig bármi miatt úgy érzed, hogy nem kaptál értéket a pénzedért, akkor sem veszítettél semmit, ebben az esetben ugyanis visszakapod tőlünk a pénzed.

 

 

 

Mit kockáztatsz, ha nem fektetsz be abba, hogy megtanuld a pályázatírás és projektmenedzsment fortélyait?

  • Kihagyod azt a lehetőséget, hogy kiemelkedj “a már egész ügyesen pályázó” szervezetek/intézmények közül!
  • Ha a magad útját járod és nem veszel igénybe segítséget, akkor rengeteg időt és pénzt kockáztatsz!
  • Nem biztos, hogy tudod, hogy miképp tudsz akár évekre előre tervezni, vajon milyen források lesznek elérhetőek! Sok rejtett lehetőség rejtve marad előtted!
  • Elképzelhető, hogy versenytársad megelőz és nehéz lesz később a nyomába érni!
  • Nem lenne jó, ha egy pályázatíró ügynökség előnytelen ajánlattal kiszúrná a szemed!
  • Megtérülést hozó pályázatok helyett lehet, hogy olyanba vágsz bele, amire kezdettől időt sem kellett volna pazarolnod, mert esélytelen, hogy nyerni fogsz vele, illetve hogy úgy meg tudod valósítani, hogy az ne ráfizetés legyen.

 

Gondold meg még egyszer! Tíz tank benzin ára…

 

 

Kérdésed van?

Fordulj a képzés koordinátorához az alábbi elérhetőségeken:

kepzes@tpf.hu

06-1-237-1300

A képzésről további információt itt találsz: http://tka.hu/kepzesek/98/projektmenedzsment-lepesrol-lepesre

 

 

 

Utolsó módosítás: 2015.06.16.