Tanulási eredmények alapú megközelítés a képzésfejlesztésben

2015.10.21.

Oktatás és képzés az EU-ban | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Önkormányzatok, , Szakképzés

Kétnapos műhelymunkák novemberben a Tempus Közalapítvány szervezésében

A Tempus Közalapítvány 2015 novemberében kétnapos műhelymunkákat szervez a tanulási eredmények alapú képzésfejlesztés témájában. A műhelymunkák kitekintést adnak az egész életen át tartó tanulás szemléletet meghatározó társadalmi-gazdasági kihívásokra, melyben a tanulási eredmény alapú gondolkodás hozzáadott értéket képvisel a képzések tervezésében, szervezésében. A résztvevők megismerhetik az adott ágazat változásban lévő rendszerkörnyezetét és közös gondolkodásba hívjuk őket az új kihívásoknak való megfelelési lehetőségekről: egymásra épülő képzések szakmai célrendszerének felépítése, a képzési modulok kialakítása, az oktatási módszerek és tanulásszervezési eljárások megválasztása, az értékelés és a tanulók tájékoztatásának formái. A gyakorlatorientált és interaktív módszertani felépítésnek köszönhetően a résztvevők képessé válnak tanulási eredmények írására és a saját felelősségi körükbe tartozó képzési programok és tanulási környezet tudatosabb tervezésére és alakítására.

2015 novemberében két ágazati és egy általános szakképzési szakmai tartalmú képzés megszervezésére van mód, egyenként kétnapos, 20-30 fős műhelymunka keretében:

2015. november 17-18. – Képzési programok fejlesztése az egészségügyi ágazatban

2015. november 19-20. – Tanulási eredmények írása, az eredmények értékelése és hitelesítése szakképzési programokban

2015. november 27-28. – Képzési programok fejlesztése a pedagógusképzésben és továbbképzésben

A műhelymunkák során hangsúlyt fektetünk a résztvevők által felvetett gyakorlati kérdésekre is, ennek érdekében a jelentkezők körében előzetesen kérdőív segítségével mérjük fel az igényeket. Az alábbi linken található kérdőívet kitöltve Ön előzetesen regisztrálhat a műhelymunkákra, amely azonban nem jelent automatikus jelentkeztetést. Regisztrációja esetén november első felében bővebb tájékoztatást küldünk megadott email címére. A részvétel abban az esetben térítésmentes, ha Ön vállalja, hogy két egymást követő nap mindegyikén részt tud venni a műhelyeken. A részvételről igény esetén igazolást állítunk ki, mely beszámítható a kötelező pedagógus-továbbképzésbe (277/1997 (XII.22.) Kormányrendelet 5.§ (3) bekezdésének c) pontja alapján.

Várjuk regisztrációját legkésőbb október 30-ig!

Utolsó módosítás: 2015.10.21.