Navigátor - európai uniós hálózatok a mobilitásért konferencia

2015.11.23.

Rendezvény | Felsőoktatás

Az Európai Bizottság támogatásával működő Eurodesk, EURES, Euroguidance, Europass hálózatok, valamint a Nemzeti Referencia Központ magyarországi képviselői konferenciát szerveznek Budapesten december 3-án.

Időpont: 2015. december 3.
Helyszín: Budapesti Európai Ifjúsági Központ, 1024 Budapest, Zivatar utca 1-3.

Navigátor – európai uniós hálózatok a mobilitásért konferencia központi témája az uniós mobilitás és az ehhez kapcsolódó jó gyakorlatok megosztása. Az esemény célja, hogy olyan, az ifjúság, az oktatás és képzés, valamint a foglalkoztatás területén dolgozó szakembereknek nyújtson hasznos információkat, akik mindennapi munkájuk során a tanulási vagy munkavállalási célú mobilitást támogatják. A konferencián résztvevők megismerhetik az uniós hálózatok jó gyakorlatnak számító módszereit, eszközeit, továbbá együttműködések kialakítására is lehetőség nyílik.

Az elhangzó előadások többek között bemutatják az Y és Z generáció mobilitási trendjeit, kitérnek a pályaorientáció társadalmi-gazdasági vonatkozásaira és ismertetik a mobilitási programok alatt megszerzett tudás elismertetését segítő eszközöket. A konferencia délutáni részén 5 párhuzamosan zajló műhelymunkából és módszertani beszélgetésből választhatnak a részvevők, melyek olyan témákat érintenek, mint például a karriertanácsadás, sikeres mobilitásmentorálási jó gyakorlatok, vagy a drámapedagógia alkalmazása az álláskeresés során.

A részletes program és a regisztrációs felület az alábbi linken érhető el. 

A jelentkezési határidő november 26.

 

Utolsó módosítás: 2015.11.23.