Külföldi és hazai nyelvtanítási tapasztalatok, jövőbeni tervek - Interjú Osváth Erikával

2016.01.27.

Képzés | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, , Szakképzés

Interjú Osváth Erikával, Kisgyermekkori nyelvoktatás című képzésünk vezető oktatójával

Kisgyermekkori angolnyelv-oktatás, egyiptomi tapasztalatok, ajánlott szülői minták és egy teljesen új kiadvány – erről is mesélt a vele készült interjúban Osváth Erika, Kisgyermekkori angol nyelvoktatás című képzésünk vezető oktatója.

A sikeres nyelvoktatás a világ minden pontján tartogat kihívásokat: Egyiptomban például a latin betűk elsajátítása és a magas szülői elvárások okozzák a legnagyobb problémát.
A szülőkkel való kapcsolat minősége persze mindenütt, így idehaza is fontos. Amíg a negatív tapasztalatokra építjük a kommunikációt, és csak akkor keressük a szülőt, amikor problémát észlelünk a gyerekekkel kapcsolatban, nem alakulhat ki hosszan tartóan és kölcsönösen jó kapcsolat.
A nyelvoktatásban is számít, hogy milyen légkörben és milyen természetességgel dolgozunk együtt a gyerekekkel. Kisgyermekkorban a gyerekek még utánzás révén tanulnak, minden játék nekik. Nem jó, ha – az életkori sajátosságokat figyelmen kívül hagyva – azt várjuk el, hogy tudatos tanulási folyamatban vegyenek részt. 


Többek között erről is szól Osváth Erika és Edmund Dudley 2016 márciusában, az Oxford University Press Kiadó gondozásában megjelenő könyve. A kötet alapvetően tanároknak szól: újfajta megközelítésmódokról, a szülök bevonásának lehetőségeiről, a vegyes képességű csoportok tanításáról – kezdő és tapasztalt kollégáknak.
Részletek és a teljes interjú a linkre kattintva olvasható.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szívesen venne részt következő képzésünkben, töltse ki a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan indítsak angolos játszócsoportot az oviban? 5 gyakorlati tipp, ami segít az elindulásban.

Az értékelés nem egy teszt. Az értékelés egy folyamatos beszélgetés.

Utolsó módosítás: 2016.01.27.