Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium

2016.06.29.

Rendezvény | Nonprofit szervezet, Önkormányzatok

A Tempus Közalapítvány pályázatíró szemináriumot szervez az Európa a polgárokért program pályázati lehetőségeiről és a pályázás menetéről.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Pályázatíró szeminárium szervezésével igyekszünk segíteni azokat, akik a testvérváros programban és a városok hálózatai pályázati kategóriákban szeretnének pályázatot benyújtani.

A pályázatíró szemináriumon szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, általános és kiemelt prioritásairól, valamint már korábban megvalósított jó példákról. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvényen áttekintjük a pénzügyi és a pályázat beadásával kapcsolatos tudnivalókat, a pályázati feltételeket, valamint a bírálati szempontokat, ezzel is segítve a sikeres felkészülést.

A pályázatíró szeminárium időpontja és helyszíne:

- 2016. július 12., Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (program és regisztráció)

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Testvérvárosi találkozók – testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai – azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Utolsó módosítás: 2016.06.30.