Búcsúznak a Stipendium Hungaricum végzős hallgatói

2016.07.22.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány szervezésében július 14-én első alkalommal rendezték meg a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatók búcsúrendezvényét.

A rendezvényen 8 országból 23 végzős hallgató vett részt (Algéria, Törökország, Kazahsztán, Kína, Vietnám, Jordánia, Nigéria, Kambodzsa). Az estet Bélik Márton, a Tempus Közalapítvány Study in Hungary egységének csoportvezető-helyettese nyitotta meg. A három órás program ideje alatt a Közalapítvány alumni munkatársai mutatták be a formálódó nemzetközi alumni hálózatot, illetve a hálózathoz kapcsolódó önkéntes lehetőségeket a hallgatóknak.

Az önkéntesként végzett tevékenység során erősíthetik kapcsolatrendszerüket, illetve új ismeretekre, készségekre, kompetenciákra tehetnek szert. A nemzetközi alumni hálózat a Campus Mundi program részeként valósul meg, célja a kapcsolattartás a Magyarországon felsőoktatási (rész)tanulmányokat végzett külföldi hallgatókkal a tanulmányi időszak után.

A szakmai program mellett a végzősöknek lehetőségük nyílt informális kapcsolatépítésre is. A búcsúrendezvény záróakkordja egy dunai hajókirándulás volt, amellyel ünnepélyesen lezárult a hallgatók Magyarországon eltöltött tanulmányi időszaka.

 

Utolsó módosítás: 2016.07.28.