UniverCities: nemzetközi konferencia Budapesten

2016.09.08.

Rendezvény | Felsőoktatás

A felsőoktatási intézmények és környezetük együttműködése, egymásra hatása a témája annak az angol nyelvű nemzetközi konferenciának, amelyet az Academic Cooperation Association (ACA) és a Tempus Közalapítvány szervez 2016. november 20-22. között Budapesten.

A konferencián a szakterület nemzetközileg elismert kutatói mellett jelen lesznek mindazok a kulcsszereplők, akik az oktatáspolitika, az ágazatirányítás, az intézményvezetés, az önkormányzatok, az üzleti szféra és a civil szektor képviselőiként hozzájárulhatnak a kérdéskör sokoldalú, igényes megvitatásához.

A novemberi rendezvény középpontjában a felsőoktatási intézmények és az őket befogadó települések, egyetemi városok, régiók viszonya áll. Milyen szerepet játszik az egyetem vagy a főiskola egy kisváros, egy közepes méretű vagy éppen egy nagyváros életében? Hogyan találják meg a helyüket az egyetemek egy metropoliszban? Mit hozhat az együttműködések tekintetében a virtuális egyetemek megjelenése? A szakértői elemzések mellett a háromnapos program során számos sikeres többoldalú együttműködés is bemutatkozik az Európai Unió több országából.

Az Academic Cooperation Association (ACA) éves konferenciája 2016. november 20-22. között Budapesten, a Tempus Közalapítvánnyal közös szervezésben valósul meg mintegy 250 nemzetközi szakértő részvételével. A brüsszeli székhelyű ACA a felsőoktatási nemzetközi együttműködések területén elismert szervezet, európai és Európán kívüli intézmények szövetsége. Az ACA konferenciáit minden évben más-más uniós tagországban szervezi meg valamely, a nemzetközi felsőoktatási szektort és a kapcsolódó területeket érintő szakpolitikai és gyakorlati témában. A Tempus Közalapítvány örömmel vette a megtisztelő felkérést a 2016. évi konferencia szervezésében való közreműködésre.

A konferenciára az ACA honlapján lehet regisztrálni. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a magyar résztvevők részére kedvezményes regisztrációs díjat kínálnak a szervezők: október 28-ig 300€ (normál díj 495€), október 28. után 370€ (normál díj 565€). A témával foglalkozó PhD hallgatók, korlátozott számban, 250€ regisztrációs díj ellenében vehetnek részt a rendezvényen.

A konferencia előadói többek között:

  • Margie Waters, az Európai Bizottság oktatási és kulturális osztályának vezetője;
  • Bojár Gábor, alapító igazgató, Graphisoft; EIT igazgatótanácsának tagja;
  • Eric Corijn, Professor in Urban Studies, Department of Geography, Vrije Universiteit, Brussels;
  • Andrea-Rosalinde Hofer, OECD, Trento;
  • Mark Lazar, Vice-President, Global Scholarship and Learning Programs, Institute of International Education, New York, NY;
  • Liviu Matei, Senior Vice-President, Central European University, Budapest;

A rendezvényre megnyílt a regisztráció, további információ ezen a linken található. 

Utolsó módosítás: 2016.09.08.