Time to Move: fedezd fel velünk Európát!

2016.10.11.

Hír | Felsőoktatás, Köznevelés

Több száz programmal várják az európai fiatalokat októberben.

Az Eurodesk hálózat szervezésében megvalósuló eseménysorozattal a nemzetközi mobilitási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Európa-szerte a Time to Move kampányt, amelynek keretében egy hónapon keresztül több száz esemény – tájékoztató előadás, flashmob, rockkoncert - zajlik majd Európa 20 országában. A sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. A programok az európai ifjúsági információszolgáltató hálózat, az Eurodesk szervezésében valósulnak meg az Erasmus+ program támogatásával. A legtöbb esemény ingyenes, de néhol előzetes regisztráció szükséges.

A magyarországi programok megtalálhatók a timetomove.info honlapon, ahol interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor, hol, milyen események zajlanak. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a programokon, a weboldal számos hasznos információt kínál aktuális európai mobilitási lehetőségekről négy kategória szerint: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, utazás.

Magyarországon többek között az alábbi településeken valósulnak meg események: Budapest, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Várpalota, Zalaszentgrót. A kampány egyik kiemelt hazai eseménye a Café+Time to Move – Téged mi mozgat meg? című kerekasztal-beszélgetés lesz Budapesten, az Európa Pontban, ahol a nemzetközi önkéntesség és a sikeres munkavállalás összefüggéseiről lesz szó.

Segíts Alexnek - játék

Idén egy interaktív online játék is társul a kampányhoz, amelynek célja, hogy Alex – egy képzeletbeli fiatal – mobilitási lehetőséghez jusson. A játékban a timetomove.info oldalon keresztül lehet részt venni.A helyes válaszokat beküldők között egy iPad mini kerül kisorsolásra. A játékban 13-30 év közötti fiatalok vehetnek részt a 34 Eurodesk tagországból.

Utolsó módosítás: 2016.11.24.