Szakpolitikai szeminárium a vállalkozói készség fejlesztéséről

2016.11.21.

Rendezvény | Szakképzés

A vállalkozói készség fejlesztése az Erasmus+ program segítségével címmel tematikus szemináriumot szervez a Tempus Közalapítvány. Az Európai Bizottság által meghirdetett A szakképzés európai hete -2016 rendezvénysorozathoz kapcsolódó szakértői kerekasztalra és projektbemutatóra várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a vállalkozói kompetenciák körének meghatározására és a vállalkozókészség fejlesztésére irányuló uniós kutatások és szakpolitikai újdonságok iránt.

 

A rendezvényre 2016. december 8-án 10.00 és 15.00 óra között kerül sor a Tempus Közalapítvány székhelyén. (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.)

A program első részében szakértői kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, majd a nap második felében a vállalkozókészség fejlesztését szolgáló példaértékű Erasmus+ projektek mutatkoznak be. A szemináriumon oktatáskutatók, gyakorlati szakemberek és a vállalati szféra képviselői cserélnek eszmét a vállalkozókészség és a kreativitás mibenlétéről, illetve az oktatási rendszer lehetséges szerepeiről e készségek fejlesztésében. A beszélgetés fókuszában az Erasmus+ program, mint szakpolitikai eszköz ilyen irányú felhasználási lehetőségei állnak, emellett röviden áttekintjük az Európai Bizottság 2016-ban elfogadott átfogó készségfejlesztési programját, a New Skills Agendát is.

A folytatásban négy sikeres Erasmus+ együttműködés mutatkozik be, amelyek a köznevelés, a szakképzés, a felnőtt tanulás és a felsőoktatás terén járultak hozzá sikeresen a vállalkozókészség fejlesztéséhez.

További információ és a regisztrációs felület

Tudjon meg többet a "Szakképzés európai hete" című rendezvénysorozatról!

Utolsó módosítás: 2016.11.30.