Láss világot ösztöndíjjal!

2017.01.25.

Hír | Felsőoktatás, Köznevelés

Az Erasmus+ és a Campus Mundi ösztöndíjak standját három nap alatt közel 2500-an keresték föl az Educatio Szakkiállításon.

Az Erasmus program 30. születésnapját köszöntő programsorozat nyitányaként ünnepi díszbe öltöztetett Erasmus+ 30 standdal és a hozzá csatlakozó Campus Mundi standdal fogadta az Educatio Szakkiállítás látogatóit a Tempus Közalapítvány. A felsőoktatási intézmények, képzések széles kínálatát felvonultató 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Hungexpo területén rendezték meg, a háromnapos eseményen közel 2500-an érdeklődtek standunknál a külföldi ösztöndíj-lehetőségek és ifjúsági programok iránt.  

Az Educatio Szakkiállításon ismét meggyőződhettünk arról, hogy már a továbbtanulás tervezésekor, a középiskola utolsó két évében érdemes megismerkedni a felsőoktatásban igénybe vehető nemzetközi ösztöndíjakkal, és tudatosan tervezni a külföldi részképzést és nemzetközi szakmai gyakorlatot már a felsőoktatási alapképzés során is. Különösen inspiráló beszélgetések zajlottak le az Erasmus+ Klubban, ahol már hazatért ösztöndíjasok meséltek külföldi élményeikről, interkulturális tapasztalataikról és a külföldi egyetemi élet kihívásairól is: többek között arról, miként tudták sikeresen letenni a vizsgákat idegen nyelvi környezetben, vagy éppen hogyan dolgoztak együtt közös projekteken a csoporttársakkal.

Láss világot ösztöndíjjal! című nagyszínpadi programunkat, ahol a külföldi részképzés és szakmai gyakorlat során megszerezhető élményekről, tapasztalatokról beszélgettek volt ösztöndíjasok, legalább háromszázan követték figyelemmel. 

Fotó: HVG

Utolsó módosítás: 2017.01.26.