Felhívás újságíróknak

2017.03.28.

Hír | Felsőoktatás

Az Eurodesk Magyarország, mint az Európai Ifjúsági Portál magyar szekciójának tartalomfelelőse, bővíti fiatal újságírókból álló csapatát.

Célunk, hogy érdekes, tartalmas, színvonalas, a magyar és az európai fiatalokhoz egyaránt szóló cikkekkel, írásokkal, interjúkkal töltsük meg a honlapot (http://europa.eu/youth). Várjuk mindazokat a szárnyaikat bontogató, vagy az újságírás területén már tapasztalattal rendelkező fiatalokat (elsősorban a 18-35 év közötti korosztályból), akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és kedvet éreznek ahhoz, hogy publikáljanak egy európai honlapon.  

A jelentkezés feltételei:

  • motiváltság, érdeklődés az Európai Unió, az ifjúságpolitika, a fiatalok generációját érintő társadalmi kérdések iránt,
  • kiváló kommunikációs képesség magyar ÉS angol nyelven, szóban és írásban egyaránt.

Jelentkezni lehet magyar és angol (utóbbi nem kötelező) referenciacikk beküldésével, melyek formai követelményei:

  • Microsoft Word dokumentum, Arial betűtípus, normál sorköz, 12-es betűméret
  • Cím: maximum 70 karakter (szóközökkel)
  • Lead (rövid bevezető): maximum 240 karakter (szóközökkel)
  • Szövegtörzs: 3000 karakter (tűréshatár: +/- 10%). Alcímekkel ellátott bekezdésekre tagolva. Tartalmazhat hiperhivatkozásokat, ezeket külön kérjük feltüntetni!
  • Multimédiás tartalom: kép (JPEG formátum, 660*350 pixel) vagy YouTube-videó linkje.
  • További információkat, háttéranyagokat tartalmazó vonatkozó linkek gyűjteménye.

A cikkek témája szabadon választott, azonban kapcsolódniuk kell az Európai Ifjúsági Portál nyolc főrovatának (önkéntesség, munkavállalás, tanulás, Mondd el a véleményed!, kultúra és kreativitás, társadalmi befogadás, gondolkozz globálisan, utazás) valamelyikéhez. A pályázathoz korábban már publikált cikket is elfogadunk, de kizárólag abban az esetben, ha az bizonyíthatóan a pályázó szellemi tulajdonát képezi.

A fenti feltételeknek megfelelő cikkeket önéletrajz kíséretében kérjük elküldeni az eurodesk@tpf.hu e-mail címre, legkésőbb 2017. április 18-ig.

A szerkesztőségi munka online zajlik, az újságírókkal évente egy-két alkalommal szerkesztőségi ülést tartunk Budapesten, melyen a részvétel elvárt.

Utolsó módosítás: 2017.03.28.