Rólad, veled, érted - Ifjúsági programok országszerte az Európai Ifjúsági Héten

2017.04.18.

Rendezvény | Felsőoktatás, Ifjúság

Az Európai Ifjúsági Hét (European Youth Week) az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek keretében Európa-szerte, így Magyarországon is rengeteg izgalmas esemény valósul meg május 1. és 7. között. 18 városban összesen 35 program valósul meg a rendezvénysorozat keretében.

Két központi, budapesti eseményt látogathatnak meg az érdeklődők ebben az időszakban: a Tempus Közalapítvány fiataloknak szóló rendezvénye, az Erasmus+ Szabadegyetem május 5-én kerül megrendezésre, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében megvalósuló Európa-napi fesztivál pedig május 7-én.

A Tempus Közalapítvány koordinálásával összesen 35 program valósul meg szerte az országban. A programok megvalósítói fiatalokkal foglalkozó civil szervezetek. Lesz például dizájn workshop menekült fiatalok bevonásával Budapesten, ifjúsági piknik Debrecenben, interkulturális focimeccs Nagybajomban. Pécsett egész héten át várják a fiatalokat, többek között Land-art programmal, pályaválasztási tanácsadással és generációk közötti sütis alkotóműhellyel. Észak Magyarországon régiós road-show, Győrben world café és flash mob lesz, ezen kívül szerveznek programokat Kiskunfélegyházán, Veresegyházon, Komáromban, Tatabányán, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán.

Az események részletei megtalálhatók az Európai Ifjúsági Hét honlapján.

A rendezvénysorozat fő témái idén a szolidaritás, a fiatalok társadalmi elköteleződése és az Erasmus30 évforduló.

Utolsó módosítás: 2017.04.27.