SZAKKÉPZÉSI MOBILITÁSI TANÚSÍTVÁNY - könnyített pályázás, szakképzési mobilitások biztonságos tervezése

2017.05.02.

Pályázat | Szakképzés

Azok az intézmények, amelyek jelentős sikereket tudnak felmutatni a szakképzésben tanulók és dolgozók magas színvonalú mobilitásának szervezésében, szakképzési mobilitási tanúsítványt nyerhetnek az Erasmus+ programban.

A tanúsítvány lehetővé teszi tulajdonosai számára, hogy az elnyerését követő évtől a teljes programszakasz végéig (2020-ig) egyszerűsített formában pályázzanak ezekre a mobilitási tevékenységekre, megfelelő teljesítés esetén évről évre automatikusan támogatásban részesülnek.

A tanúsítványt elnyerő intézmények várhatóan meg is tudják majd hosszabbítani a tanúsított státuszt a 2020 utáni programszakaszban, így a tervek szerint még hosszabb időre tudnak biztonságosan tervezni és szakképzési mobilitási projekteket megvalósítani. 

  • Tanúsítványra olyan intézmények pályázhatnak, amelyek saját tanulóiknak/munkatársaiknak szerveznek külföldi mobilitást akkor is, ha ezt iskolai alapítvány / egyesület keretei között teszik.
  • További feltétel, hogy a pályázó sikeresen lezárt legalább 3 Leonardo da Vinci és vagy Erasmus+ szakképzési mobilitási projektet.
  • Mindezek mellett pedig a lezárt három mobilitási projektben a támogatás átlagos felhasználási arányának el kell érnie a 80%-ot.

Beadási határidő: 2017. május 17. déli 12.00 óra

További információ

 

Utolsó módosítás: 2017.05.03.