Time to Move: Fedezd fel velünk Európát 2017-ben is!

2017.09.12.

Rendezvény | Felsőoktatás, Ifjúság

Külföldi tanulási vagy önkéntes lehetőségek érdekelnek? Részt vennél nemzetközi projektekben, eseményeken? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted?

Csatlakozz az Eurodesk Time to Move kampányának rendezvényeihez és választ kapsz a kérdéseidre!

Idén októberben már negyedik alkalommal, egy egész hónapon keresztül Európa-szerte több száz Time to Move esemény keretében kaphatnak információkat a fiatalok a nemzetközi mobilitási lehetőségekről. Több mint 30 ország, köztük Magyarország részvételével számos izgalmas program valósul meg az Eurodesk hálózat szervezésében, amelyeken ifjúsági információs szakemberek működnek együtt a fiatalok tájékoztatása érdekében.

A több száz esemény között tájékoztató előadás, flashmob vagy koncert egyaránt előfordul. A sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. A legtöbb program ingyenes, de néhol regisztráció szükséges.

Time to Move kampány honlapján interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor, hol, milyen esemény valósul meg. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a programokon, a weboldal számos hasznos információt nyújt aktuális európai mobilitási lehetőségekről négy kategória szerint: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, utazás.

Az idei megmérettetés

Minden évben a kampány részét képzi egy online tevékenység, amelyben a fiatalok Európa szerte részt tudnak venni, függetlenül attól, hogy milyen távoli helyen élnek. A korábbi változatokban különböző játékok és versenyek keretei között próbálhatták ki magukat a résztvevők. Idén azonban a szervezők visszatérnek ahhoz a változathoz, amikor a fiataloknak alkotniuk kell valamit ahelyett, hogy csak játszanának. A verseny fókuszába a tervezés került, olyan minták elkészítése, amelyeket táskákon, pólókon és egyéb ruházati darabokon lehet elhelyezni. Az Eurodesk központi, brüsszeli irodájának az a szándéka, hogy minél több fiatal részt tudjon venni a versenyben, ezért a különböző technikák, úgy, mint illusztráció, rajzolás is elfogadásra kerülnek.

A versenyről és a jelentkezésről itt tudsz tájékozódni.
 

Külföldről mindent itthon

A magyarországi Time to Move kampány a hazai Eurodesk hálózat partnerszervezeteinek együttműködésében valósul meg. Közös cél, hogy az ország minden régiójában több eseményre is sor kerüljön, minél több fiatalt sikerüljön megszólítani, bevonva a különböző közösségi tereket, kistelepüléseket, a formális és nemformális tanuláshoz kapcsolódó intézményeket, szervezeteket annak érdekében, hogy egy fiatal se maradjon le a lehetőségekről.

Tarts lépést velünk, figyeld a közeledben megrendezésre kerülő eseményeket a Facebookon és az Eurodesk térképen, valamint nézd meg a Time to Move projekt kisfilmjét is!

Utolsó módosítás: 2017.09.28.