Jelentkezzen előadóként a Digitális Konferenciára!

2017.09.26.

Hír | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, EU

„2017 őszén új szakaszhoz érkezik a digitális pedagógiáról szóló szakmai párbeszéd. Az eltelt években e területen (is) rohamos változások történtek, nekünk is meg kell tehát újulnunk – meg kell változtatnunk a téma megközelítésének módját.” – ez a Digitális Konferencia 2017 idei programalkotó mondata.

A Tempus Közalapítvány az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete (OFOE) és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar szervezésében idén is megrendezésre kerül a nagysikerű Digitális Konferencia, amely megnyitotta kapuit a délutáni workshopok és szekciók szervezésében. Jelentkezni előadással, jó gyakorlatok bemutatásával vagy akár egész műhelymunkákkal is lehetséges.

Digitális Konferencia 2017 Felhívás

A konferenciák most kezdődő szakaszában a szervezők abból indulnak ki, hogy valamennyien egy digitális térben élünk: értékvilágunk alakulására, kapcsolatrendszerünkre, tevékenységünkre ez a tér meghatározó befolyással van. Központi témaköreink ennek megfelelően a digitális kompetencia és a digitális műveltség.

A 2017. november 18-ra tervezett rendezvényen az alábbi kérdésekre keresünk választ:

  • Mit jelent a digitális korban a tanulás? Hogyan alakul át a tanár-diák kapcsolat, mi a pedagógus dolga és felelőssége? Mi minden segíti, és mi gátolja az eredményes oktatást?
  • Hogyan készíthet fel az iskola a jövőre? Mely készségek megszerzése és fejlesztése nélkülözhetetlen a munka világában való sikeres boldoguláshoz?
  • Mit tehetünk annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságosan és otthonosan mozogjanak a valamennyiünket körülvevő digitális térben, és képesek legyenek ennek lehetőségeit saját életükben kihasználni?
  • Miként köthetők össze, szervezhetők hálózattá az országban már hatékonyan működő IKT-műhelyek?
  • Mi várható a Digitális Oktatási Stratégia bevezetésétől? (Itt jegyezzük meg, hogy szeretnénk független műhelyként nyomon követni a Digitális Oktatási Stratégia bevezetését, és segíteni az iskolákat abban, hogy képesek legyenek kiaknázni az adódó lehetőségeket és elkerülni az esetleges kelepcéket.)

A konferencia időpontja: 2017. november 18.
A konferencia helyszíne: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.

 

FELHÍVÁS

A program kialakításánál számítunk azokra a pedagógusokra és más szakemberekre, akik már rendelkeznek továbbadható tapasztalatokkal a digitális térben zajló pedagógiai folyamatokkal kapcsolatban. Ezért várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen bemutatnák a tevékenységüket, eredményeiket és megosztanák gondolataikat a konferencián. A jelentkezéshez kérjük, csatoljanak olyan ismertető anyagot (videó, prezentáció, leírás), melyet a szekcióprogramok összeállítása során használhatunk. Várjuk alkotó műhelyek teljes szekcióprogrammal való jelentkezését is. A jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el.

A hozzánk érkező bemutatók alapján választjuk ki azokat a programokat, amelyek bekerülnek a szekciók programjába.

Jelentkezési határidő: október 10.

Legkésőbb október 20-ig kiválasztjuk a szekcióba kerülő projekteket, és az érintetteket két napon belül értesítjük a döntésről.

Terveink szerint minden arra érdemes projektet bemutatunk a konferencia honlapján, és lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők kapcsolatba lépjenek ezek gazdáival.

 

A DIGITÁLIS KONFERENCIA SZERVEZŐ- ÉS PROGRAMBIZOTTSÁGA

Programbizottság:

Szervezőbizottság:

Elérhetőség: digitalis.pedagogus.konf@gmail.com

Utolsó módosítás: 2017.11.26.