Ajánlattételi felhívás - Könyvvizsgálat

2018.04.17.

Hír |

A Tempus Közalapítvány könyvvizsgálat tárgyú beszerzést kíván megvalósítani, amelyhez kapcsolódóan ajánlattételi felhívást tesz közzé.

Ajánlatkérő az alábbi feladatok elvégzésére kér árajánlatot:

  1. A számviteli törvény szerinti éves könyvvizsgálat
  2. Európai Uniós projekt (Effect) pénzügyi elszámolásának hitelesítése

Ajánlatkérő felkéri az Ajánlattevőket, hogy tegyenek ajánlatot az e dokumentumban, valamint annak mellékleteiben leírtak figyelembevételével. Az Ajánlatkérő tájékoztatja az Ajánlattevőket, hogy becsült értékét tekintve a beszerzés az ajánlatkérés időpontjában nem tartozik a Közbeszerzésekről szóló törvény (Kbt.) hatálya alá. Az Ajánlatkérő kifejezetten kijelenti, hogy a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Ajánlattevővel szemben a szerződés megkötését megtagadhatja.

 

A megvalósítandó feladatok leírása

1. A számviteli törvény szerinti éves könyvvizsgálat

Könyvvizsgálat, melynek célja annak megállapítása, hogy az üzleti évről készített éves beszámoló, továbbá a Közhasznúsági melléklet a 2000. évi C. Számviteli törvény, Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. szóló törvény, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 178.§-a (1) bekezdésének c) pontjának felhatalmazása alapján az egyéb szervezetekre vonatkozó kormányrendeletben előírt sajátos szabályok szerint készült és ennek megfelelően megbízható és valós képet ad a Közalapítvány vagyoni és pénzügyi helyzetéről, a működés eredményéről.

Évente az első félév gazdálkodásának felülvizsgálata, a június 30-i könyvviteli zárlat alapján. Erről jelentés készítése.

A könyvvizsgálathoz kapcsolódó számviteli tanácsadás, adótanácsadási, gazdasági tanácsadási, vezetési tanácsadási feladatok ellátása.

Időtartam: A megbízás a 2018. és 2019. gazdasági év könyvvizsgálatára szól, mely összesen legfeljebb 5 évre hosszabbítható.

Ajánlattevők az Ajánlatkérő tevékenységéről a www.tka.hu honlapon, ezen belül a gazdálkodás adatairól a www.tka.hu/103/kozerdeku-adatok#422|1771 oldalon tájékozódhatnak.

 

2. Effect projekt pénzügyi elszámolásának hitelesítése

A projekt leírása:

A 2015-2573/001-001 számú,  az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökségével (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency, EACEA) kötött támogatási szerződés alapján megvalósított nemzetközi konzorciumi projekt (projektazonosító: 562204-EPP-1-2015-1-HU-EPPKA3-PI-FORWARD, projekt címe: European Methodological Framework for Facilitating Collaborative Framework for Teachers).

A Tempus Közalapítvány Tudásközpontja által koordinált, finn, lett, cseh, brit, ír partnerségben megvalósuló EFFeCT projekt egy európai szakmai és módszertani keret létrehozására tesz kísérletet. A projekt célja, hogy összegyűjtse és közkinccsé tegye a létező innovatív gyakorlatokat és eszközöket a tanári együttműködésen alapuló, kollaboratív tanulás témájában, iskolai, helyi, regionális és nemzeti szinten.

A projekt szakmai tartalmáról Ajánlattevők a következő linken tájékozódhatnak bővebben: oktataskepzes.tka.hu/hu/effect-160613125526

A projekt koordinátora a Tempus Közalapítvány, a projekt további partnerei:

  • Pedagógiai Kar, Jyväskyläi Egyetem, Finnország
  • National Centre for Education, Lettország
  • National Institute for Further Education, Csehország 
  • University of Hertfordshire Higher Education Corporation, Egyesült Királyság
  • Mary Immaculate College, Írország

A projekt időtartama: 2015.11.01-2018.04.30

A projekt teljes költségvetése 666.540 Euro, ebből 499.902 Euro a közvetlen EU támogatás, a többi a partnerek önrésze (a Tempus Közalapítvány esetében hazai költségvetési forrás)

A támogatási szerződés a Tempus Közalapítvány és az EACEA között jött létre, mely szabályozza az elszámolási kötelezettségeket is. A tevékenységet és a támogatást továbbszerződtük a partnerek felé, akik a Tempus Közalapítványnak nyújtják be a pénzügyi és szakmai beszámolójukat, ami alapján mi állítjuk össze a teljes, projektszintű beszámolót, amit auditáltatnunk kell. A beszámoló és az audit jelentés angol nyelvű.

Az elvégzendő feladat leírása:

Az auditra 2018. június hónap folyamán kerül sor.

Auditált záróbeszámoló beadási határideje: 2018.06.30.

Az Európai Bizottságnak a projekt auditjával kapcsolatos elvárásai az alábbi útmutatóban olvashatók: eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/annex_iii_guidance_notes_audit_type_i_03-2014_en.pdf

 

Az ajánlati ár kialakításával kapcsolatos elvárások, a benyújtással kapcsolatos előírások, a bírálati szempontrendszer és a szerződésre vonatkozó információk ide kattintva  elérhetőek.

Utolsó módosítás: 2018.04.17.