Magazin | Felsőoktatás

Mindig érdekes kérdés, hogy vajon miként vélekednek a külföldiek a magyar emberekről és a kultúráról. Hasonlóan izgalmas téma, hogy hogyan érzi magát egy cserehallgató, aki legalább egy félévet tölt el hazánkban, így egy turistánál jobban rálát az itteni életre és oktatásra. Ez utóbbi vizsgálata túlmutat a puszta kíváncsiságon, hiszen fontos visszajelzéssel szolgál mind a magyar felsőoktatási intézmények, mind pedig a Tempus Közalapítvány számára, mivel rámutat a fejlesztendő területekre, és jelentős információforrásként szolgál a külföldi hallgatók toborzásához.

Rendezvény | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőttoktatás, Szakképzés

Milyen eszközökkel és módszerekkel támogatható a fiatalok nemzetközi mobilitása? - Beszélgetés a mobilitást támogató eszközökről, módszerekről.

Pályázat | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőttoktatás, Szakképzés

Keressük azon intézmények nyelvoktatási, nyelvtanulási programjait, akik innovatív kezdeményezéseikkel képesek megújítóan hatni és példát mutatni a hazai nyelvoktatás gyakorlatában.

Partner hír | 2017.01.20.

Hír | Köznevelés, Szakképzés

Dr. Matheidesz Mária a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete néhai elnöke, az Egyesület bevonásával díjat alapított idegen nyelvet oktató tanárok és nyelvtanuló diákok szakmai munkájának elismerésére.