2017.04.27.

Rendezvény | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Ifjúság, EU, Civil szervezet, Önkormányzatok,

Idén május 7-én, vasárnap rendezik meg az Európa-napot a Szabadság téren, ahol egész nap színes programok, információs standok és koncertek várják az érdeklődőket.

Europass | Szakképzés

Merre induljak el az iskola befejezése után? Miként készüljek fel az álláskeresésre? Mit írjak az önéletrajzomba? Hogyan mutassam be a szakképzésben szerzett gyakorlatomat? Az Europass-Erasmus+ karriernapon ezekre a kérdésekre kaphatsz választ HR- és karrier-tanácsadóinktól!

Partner hír | 2017.04.18.

Hír | Köznevelés, Szakképzés

Itt a tavasz, felpezsdül az eTwinning is: hazai és nemzetközi kampányokba invitálják szeretettel Önt és diákjait!

Pályázat | Felsőoktatás

A DAAD kutatás vagy továbbképzés céljára nyújt ösztöndíjat magyar hallgatóknak, diplomásoknak, másoddiplomásoknak, doktoráltaknak és felsőoktatásban oktatóknak állami (vagy államilag elismert) német egyetemeken vagy főiskolákon, valamint kutatóintézetekben.

Rendezvény | Köznevelés, Felsőoktatás, Szakképzés, Ifjúság

Egy világutazó blogger, egy díjnyertes cukrász, egy ifjúsági olimpiai bajnok és egy televíziós műsorvezető – mi a közös bennük? Kiderül május 5-én az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen, ahol többek között velük is találkozhatsz.

Hír | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Szakképzés

Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy amennyiben az Erasmus+ KA2 stratégiai partnerségek pályázatok benyújtása során informatikai rendszerproblémák merülnének fel a 2017. március 29-i déli 12.00 órai benyújtási határidőt megelőzően, az Európai Bizottság lehetőséget ad arra, hogy alternatív módon nyújtsák be pályázatukat.

Partner hír | 2017.03.29.

Pályázat | Felsőoktatás

A Belorusz Állami Egyetem és a Belorusz Nyelvészeti Egyetem 3. Nemzetközi Belorusz Nyári Egyetemet hirdet 2017. július 1-16 között a belorusz nyelv és irodalom iránt érdeklődő hallgatók, tolmácsok és fordítók részére.

Pályázat | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Önkormányzatok, , Szakképzés

Egy olyan világban, ahol az egyes uniós szakpolitikák pedig szinte teljesen ismeretlenek a hétköznapi emberek számára, rövid videoklipek rávilágíthatnak arra, hogy ezek a témák életünk részét képezik. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája által meghirdetett videópályázat ezeket az összefüggéseket hivatott bemutatni, három témára fókuszálva, maximum 90 másodperces videókkal.

Hír | Felsőoktatás

Az Eurodesk Magyarország, mint az Európai Ifjúsági Portál magyar szekciójának tartalomfelelőse, bővíti fiatal újságírókból álló csapatát.

Pályázat | Felsőoktatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a francia Külügyminisztérium, valamint a francia Felsőoktatási és Kutatási Minisztérium felhívást tesz közzé magyar-francia kétoldalú, két év időtartamra szóló projektek megvalósítására a társadalomtudományok terén a Balaton Program - Programme Hubert Curien keretében.

Magazin | Felsőoktatás

Mindig érdekes kérdés, hogy vajon miként vélekednek a külföldiek a magyar emberekről és a kultúráról. Hasonlóan izgalmas téma, hogy hogyan érzi magát egy cserehallgató, aki legalább egy félévet tölt el hazánkban, így egy turistánál jobban rálát az itteni életre és oktatásra. Ez utóbbi vizsgálata túlmutat a puszta kíváncsiságon, hiszen fontos visszajelzéssel szolgál mind a magyar felsőoktatási intézmények, mind pedig a Tempus Közalapítvány számára, mivel rámutat a fejlesztendő területekre, és jelentős információforrásként szolgál a külföldi hallgatók toborzásához.

Hír | Felsőoktatás, Köznevelés, Felnőtt tanulás, Civil szervezet, Szakképzés

A márciusi 5perc Angol magazinból kiderül, hogy miért érdemes