2020. július 2.

Ezúton tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy a 2020. március 21-én bevezetett utazási korlátozások feloldásával a Tempus Közalapítvány által kezelt Erasmus+ ifjúsági projektek és az Európai Szolidaritási Testület projektek keretein belül tervezett nemzetközi mobilitások újra megvalósíthatók az érintett országok ki- és beutazási rendelkezéseinek, továbbá a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedések figyelembevételével.

A Tempus Közalapítvány által kezelt ifjúsági pályázatok vonatkozásában a fent említett két programban az alábbi módon szervezhetők mobilitások:

A támogatott szervezeteknek egyrészt az utazások megszervezésének megkezdésekor, másrészt közvetlenül a kiutazás előtt tájékozódniuk kell az érintett országok járványügyi helyzetéről, és amennyiben az érintett országból történő beutazást vagy az érintett országba történő kutazást a hazai vagy a célország hatóságai nem ajánlják, illetve nem engedélyezik, az utazást el kell halasztani.

A TKA a lehetőségeihez mérten - a hazai hivatalos szervek által közzétett és a külföldi partnerektől kapott információk alapján - tájékoztatást ad a pályázóinak a külföldi (és hazai) beutazási feltételekről, az esetlegesen fennálló speciális körülményekről, amelyek befolyásolhatják az együttműködések megvalósítását. Az ehhez kapcsolódó folyamatosan frissülő információkat az alábbi oldalon olvashatják.

A jelenleg érvényes rendelkezések alapján:

Amennyiben további információra lenne szüksége az ifjúsági projektekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljon kapcsolattartójához a Tempus Közalapítványnál.

Utolsó módosítás: 2020.07.03.