Böngésszen az online események között!

Online események

 

Köznevelés  l  Szakképzés  l  Felsőoktatás  l  Felnőtt tanulás

 

Köznevelés

Intézmény Város Esemény címe Dátum Leírás
Debreceni Ady Endre Gimnázium Debrecen A Z generáció és a legendák október 15., csütörtök Az Európai legendák-nemzeti irodalmi hősök című projekt megvalósult és tervezett eredményeit, a portugál Santa Íria, a calabriai Donna Canfora és a magyar Rege a csodaszarvasról című legendák újraírt és kreatív módon illusztrált változatait mutatja be a Debreceni Ady Endre Gimnázium Erasmus-csapata a partneriskolákkal közösen. Videókonferencia keretében lesznek láthatók és hallhatók a calabriai, erdélyi, portugál, szicíliai és magyar diákok rajzai, dalai, filmjei, videóüzenetei. Terveink szerint jelen lesznek azok a kortárs szerzők is, akik a diákok mentorai voltak a kreatív írás folyamán.A műsorra a Debreceni Ady Endre Gimnázium pódiumtermében kerül sor, adys diákok közreműködésével.Az eseményen mutatjuk be kedvező elbírálás esetén új Erasmus+ pályázatunk - a Gen*Z for European values and heritage - legfőbb célkitűzéseit is.
SZTE Gyakorló Gimnázium, Szeged Szeged Nézzünk vissza, tekintsünk előre! október 15., csütörtök Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola koordinálásával megvalósuló városi Erasmus dayhez kapcsolódunk, ebben mintegy 10 iskola fog részt venni, egy online disszeminációs műhelymunka és egy kiadvány áll a rendezvény középpontjában.
Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda Kecskemét Erasmus nap - piaristák október 15., csütörtök Online élménybeszámolók hangzanak el a kecskeméti piarista iskola Erasmus programjairól, kiemelten a hosszú távú diákmobilitási programról.Nemzetközi találkozó és műhelymunka partner iskoláinkkal.
Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium Budapest SZLI - Szabó Lőrinc Iskola - Online kiállítás október 15., csütörtök

Online kiállítás Erasmus+ élményeinkből, tapasztalatainkból

Megtekintés >>

BGSZC Szent István Technikum és Kollégium Budapest Bemutatkozik a Blind Date minivállalkozás október 15., csütörtök A minivállalkozás tagjai, azaz iskolánk diákjai és  a projektben résztvevők online videókban összefoglalják az érdeklődők számára, hogy mivel foglalkoztak az Erasmus projekt során 2018-20 között: bemutatják a partneriskolákat, a projekt célját, az eddig szervezett programokat,  a mobilitásokat. Október 15-ére, a Fehér bot világnapjára egy online quiz-t állítanak össze diákok és felnőttek számára a vakságról, vakokról, szembetegségekről, vakvezető kutyákról. Aki jól oldja meg a quiz-t, jutalomban részesül.
Kertvárosi Óvoda Pécs Együtt Egymásért! október 15-16., csütörtök, péntek Átállás - ONLINE konferencia az EGÉSZSÉG jegyében - 3 előadó 3 üzenet - Ismerd a múltat, merj élni a jelenben és lásd a jövőt! - Tapasztald meg az Erasmus+ élményt, lépjél magasabb szintre, váltsál fordulatot és tudjál mindig mindenkor fennmaradni, megújulni, előrehaladni, új, európai szemlélettel - Változó Világ, Maradandó Értékek - Motiváció a mindennapokban, mentális segítség a változás megélésében - Egy program, két nap, három előadás, amely összeköti a magyar anyanyelvű óvodákat. Csatlakozzál hozzánk és tapasztald meg, hogy nem vagy egyedül!
Kertvárosi Óvoda, KÖSZI projekt Pécs "HATÁRTALANUL" ÚTON EURÓPÁBA október 15-16., csütörtök, péntek A Lelki Egészség Világnapján a lelki egészség központba állítása változatos tevékenységekkel, a sport és a művészetterápia eszközeinek felhasználásával. Mandalakészítés, virtuális kiállítás az elkészült alkotásokból. Életmotiváló mondatok gyűjteményének elkészítése. Online kvízjáték: kérdések az Erasmus+ hét éves ciklusából. Online jóga és Pilates óra. Online események és csapatépítések, szakmai programok, virtuális kávéház, kiállítás szervezése. Széles körű láthatóság, hozzáférés biztosítása az eseményekhez, tudásmegosztás társintézményeink, nemzetközi partnereink számára, inspirálva őket az Erasmus+ programhoz csatalakozásra. 
Képes Géza Általános Iskola Mátészalka Szabadulj be az iskolába!  október 15-16-17. csütörtök, péntek, szombat A spanyolországi IES Clavero Iskolával közösen dolgozunk Erasmus projektünkön, melynek fő témája az olvasás népszerűsítése. A karantén ideje alatt rengeteg törekedtünk arra, hogy a közös munka továbbra is zökkenőmentes legyen. A pedagógusok és a diákok is rengeteg új online lehetőséggel ismerkedtek meg. Ebben az évben ezt szeretnénk bemutatni és a diákokkal közösen egy szabadulószobát készítünk. A játék során különböző az iskolánkról, a programjainkról szóló kérdések helyes megválaszolásával juthatnak előre a játékosok. A linket az iskolánk facebook oldalán minden érdeklődő megtalálja majd. Reméljük minél többen próbálnak meg bejutni az iskolánk digitális ajtaján.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája Kalocsa Erasmus+ Our World is one, waste is zero október 17., péntek Minikonferenciát, workshop-okat tartunk, ahol az érdeklődők (tanulók, szülők, pedagógusok) megismerkedhetnek a projekt céljával, résztvevő országaival, eddigi eseményeivel, eredményeivel. Új ismereteket szerezhetnek és új tevékenységeket próbálhatnak ki a résztvevők, mint pl. digitális szabadulószoba, orienteering activity.

 

Szakképzés

Intézmény Város Esemény címe Dátum Leírás
SZSZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolája Szeged SZSZC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának Disszeminációja és "Looking forward looking back" október 15., csütörtök A tervezett tevékenységeket főként online alapon tervezzük megvalósítani.
Intézményünk 2020. szeptember 1-től beolvadt a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolájába, ezért rendezvényünk egy részét egy Fotókiállítást a két intézmény közösen tervezi megrendezni az említett intézményben.Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola koordinálásával megvalósuló városi Erasmus Day-hez is csatlakozik intézményünk, közös kiadvány szerkesztésében veszünk részt, amelyben az elmúlt 7 éves időszak összegzéséé lesz a főszerep. A kiadványt online lehet olvasni, célunk, hogy a résztvevő szegedi középiskolák honlapján is megjelenjen.
Szegedi SzC Móravárosi Szakképző Iskola (SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium összefogásával több szegedi iskola együttműködésével) Szeged Erasmus Days 2020 október 15-16., csütörtök, péntek Online kiadványt tervezünk megjelentetni az intézmény honlapján, a programra több szegedi (közép)iskolával közösen készülünk, ami azt jelenti, hogy a kiadványt közösen töltjük fel azokkal a tatalmi elemekkel, amelyek az elmúlt hét év Erasmus+ eseményeit mutatják be. Az online kiadvány minden iskola honalpján megjelenik, fotókkal illusztrált, informatív és érdekes linkeket tartalmazó formában.A Szegedi SzC Móravárosi Szakképző Iskola emellett tervezi a tanulóknak és felnőtteknek (pedagógusok/szülők, bárki érdeklődő) egy játékos online feladat elkészítést is, ami az Erasmus+ témaköréhez kapcsolódik.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Debrecen Erasmus vetélkedő és kiállítás október 15-16., csütörtök, péntek A járványhelyzet miatt online versenyt rendezünk elsősorban iskolánk diákjai számára. A feladatlap a redmenta plattformra készül, így a közzététele nyilvános lesz, tehát bárki részt vehet rajta tanulóinkon kívül. A versennyel egy időben az előző évek projektjeit bemutató plakátkiállítást szervezünk. Ezek a plakátok, az iskola honlapján és az iskolaújságban megjelent beszámolók forrásként szolgának az online versenyhez.
Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum Békéscsaba ErasmusDays online a Keményben október 16., péntek Október 15-17 között létrehozunk egy Facebook-eseményt  "ErasmusDays online a Keményben" címmel. Az esemény  nyilvános, célja az Erasmus projektek népszerűsítése, lehetséges új résztvevők mozgósítása, tájékoztatása. Alapvetően a résztvevői iskolánk diákjai, tanárai. Tervezetten a megvalósult Erasmus+ pályázataink képeit, videóit osztjuk meg, illetve angol nyelvi teszteket lehet megoldani online.

 

Felsőoktatás

Intézmény Város Esemény címe Dátum Leírás
Pannon Egyetem Veszprém Erasmus Napok 2020 október 15., csütörtök A Pannon Egyetem csatlakozik az Európai Unió "Erasmus Days 2020" programsorozatához. Az online eseményen tájékoztatást hallhatsz az Erasmus+ ösztöndíjról, korábbi, külföldön járt ösztöndíjas hallgatók élményeit, tapasztalatait hallgathatod meg, és élőben felteheted kérdéseidet. Csatlakozz Hozzánk október 14-én, és 15-én!
Eötvös Loránd Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya Budapest Erasmus Colleague Edition - Fejlesztést támogató nemzetközi együttműködések az ELTE-n október 16., péntek Az ELTE Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya az idei évben elsősorban az ELTE oktató-kutató, illetve nem oktató-kutató munkatársai felé szeretne nyitni az ErasmusDays-en való részvétellel. Az online megszervezendő szakmai programok célja, hogy olyan felsőoktatás-fejlesztési KA2-es projektek kerüljenek bemutatásra, amelyek az egyetem három missziójának egyikét vagy több ágát is gyakorlati eredményekkel, módszertani útmutatókkal kívánják segíteni.

 

   

Felnőtt tanulás

Intézmény Város Esemény címe Dátum Leírás
Két Torony Nagyszékelyi Faluegylet Nagyszékely Rövidfilm bemutató - Négy évszak egy élő faluban tanfolyam október 15., csütörtök Ezen a csütörtökön tesszük közzé éppen októberre elkészülő mozgalmas kisfilmünket.A kisfilm Erasmus+ projektünk fő elemét, a vidéki természetes életmódot felfedező tanfolyamot mutatja be színesen, a résztvevők visszajelzéseivel tarkítva.A projektcsapatot és a tanfolyam résztvevőit is arra buzdítjuk, népszerűsítsék a filmet saját csatornáikon.

Utolsó módosítás: 2020.10.09.