2022.06.09. Frissítve

Stipendium Hungaricum ösztöndíjlehetőség az Ukrajnából menekülő felsőoktatási hallgatók részére

A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogram keretein belül a Tempus Közalapítvány meghirdeti a Students at Risk alprogramot az ukrajnai háború által menekülésre kényszerült felsőoktatási hallgatók részére.

A Students at Risk alprogram célja, hogy felsőoktatási ösztöndíjlehetőséget biztosítson azon hallgatók részére, akik Ukrajnában megkezdett tanulmányaikat folytatni kívánják Magyarországon alap, mester vagy doktori diploma megszerzése céljából.

Az ösztöndíjra a Tempus Közalapítvány online pályázati felületén lehet jelentkezni.

A harmadik országbeli nemzetközi hallgatók számára a pályázati határidő: 2022. április 30. - 23:59 CET

Az ukrán állampolgárságú hallgatók számára (beleértve a kettős állampolgárságot, kivéve az ukrán-magyar kettős állampolgárokat) meghosszabbított pályázási határidő: 2022. július 31. - 23:59 CET

Június 1-től ukrán állampolgárságú középiskolai tanulók is nyújthatnak be pályázatot (kizárólag abban az esetben, amennyiben a középiskola befejezéséről kiállított bizonyítványt 2022. szeptember 1-ig kézhez kapják - részletek a felhívásban).

A pályázati lehetőség nyitott azon hallgatók számára is, akik BA vagy MA fokozatot szereznek egy ukrajnai felsőoktatási intézményben és magasabb szinten szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Az online pályázati felület a https://apply.stipendiumhungaricum.hu/ oldalon érhető el.

Az ösztöndíj tandíjmentességet biztosít és magába foglalja a havi ösztöndíj juttatást (43 700 Ft ösztöndíj alap-, mester- és osztatlan mesterképzésben, valamint 140 000/180 000 Ft ösztöndíj doktori képzésben), lakhatási hozzájárulást vagy ingyenes kollégiumi elhelyezést, valamint egészségügyi biztosítást.

A Students at Risk alprogrammal és a pályázati követelményekkel kapcsolatos további információ az alábbi felületen érhető el: https://stipendiumhungaricum.hu/studentsatrisk/

Kérdés esetén forduljon hozzánk a studyinhungary@tpf.hu email címen, vagy a Stipendium Hungaricum infóvonalon: + 36 1 236 5040.

Utolsó módosítás: 2022.06.09.