DAAD Kutatócsere-program felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.

DAAD MAGYAR-NÉMET PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERE-PROGRAM

A program célja:
A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja.

A pályázatra jogosultak köre:
A pályázat benyújtására magyar felsőoktatási intézmények és felsőoktatási intézményen kívüli kutatóintézetek jogosultak. A program minden tudományterület számára nyitott.

Megpályázható időtartam:
A magyar-német projekt egy vagy két évre pályázható meg.

Támogatható tevékenységek:
A program a közös kutatásban részt vevő magyar és német kutatók utazási és tartózkodási költségeit támogatja. A programra való pályázás előfeltétele, hogy saját vagy 3. forrásból származó eszköz/keret is felhasználásra kerül a projekt megvalósításához. A magyar fél a magyar résztvevők utazási költségeihez ad utazási hozzájárulást és a német résztvevőknek napi-, illetve havi ösztöndíjat biztosít, a német fél pedig a német résztvevők utazási költségeit és a magyar résztvevők németországi tartózkodási költségeit fedezi. A magyar projektpályázók max. 1.000.000 Ft/év projekt összegre pályázhatnak. A német projektpályázók max. 7.000 €/év projekt összegre pályázhatnak. 

Pályázati dokumentumok

Bővebb információ:
Elter Nikoletta, pályázati koordinátor
E-mail: daad@tpf.hu   
Tel: 06 1 2371300/235-ös mellék 

http://www.daad.de/ppp  

Utolsó módosítás: 2022.05.19.