Digitális Tér Konferencia 2021 – Nézzünk tükörbe, ott a jövő!



Időpont: 2021.11.25. - 2021.11.27.

Konferencia koncepció

A koronavírus-járvány okozta drámai változások, új helyzetek és élmények a Földön élő összes generáció által megélt, életünket jelentősen meghatározó időszak. Ez a generációs élmény azonban sok-sok mozaikból épül fel, amelyeket eltérően értelmezhetnek a gyerekek, a tanárok és az iskola világa. Bár a járvány nem enged a szorításából, érezhető, hogy alapvető kultúra- és nézőpontváltás kapujában állunk az oktatás területén. Ahogyan az ipar, az utazás, a közlekedés, a szellemi munka terei, funkciói változnak, az oktatás és nevelés terei, helyszínei, bizonyos szempontból funkciói is átalakulnak, átalakultak. Nincs kétség: a jövőbe kell tekintenünk!

Az oktatás jövőjét érintő új kihívások, elméletek és elképzelések megismerésére, a téma többszempontú feldolgozása céljából 2021-ben is megrendezzük a Digitális Tér Konferenciát, amely 2012 óta évről évre a jelenkor átfogó, több dimenzió mentén történő összegzését, továbbá a jövő kihívásaira való hatékony felkészülés elősegítését, lehetőségeit helyezi fókuszba.

A tavalyi évben elsősorban a járvány okozta tapasztalatokról, élményekről értekeztünk és cseréltünk gondolatokat; idén azonban kétségtelenül a jövőre szükséges fókuszálnunk:

  • Hogyan alakulnak át a jövőben a tanulás és tanítás terei, helyszínei?
  • Mit üzennek számunkra a járvány okozta hatások kutatásai, vizsgálatai?
  • Mit hozhat számunkra a kultúraváltás és nézőpontváltás az oktatás területén?
  • Hogyan készültek fel az elmúlt 1,5 tanévben a tanárok és oktatók a járványhelyzet elhúzódására? Milyen előremutató ötletek születtek a digitális (táv)oktatás területén?
  • Egyáltalán: a sok-sok mozaikból hogyan, kikkel és mit építkezhetünk a jövőben? Hol keressük a kapaszkodókat a következő évtizedben?

Technikai információk

A programban online és offline programok egyaránt vannak, azonban hibrid (egyszerre online és face to face) program nincs.

Az online programok csütörtökön és pénteken 15.00-19.00 óra között valósulnak meg. A plenáris előadásokat YouTube stream, az online szekcióprogramokat pedig Zoom konferencia formájában szervezzük. A szombati zártkörű jelenléti rendezvényrészt az ELTE PPK YouTube stream-jén élőben közvetítjük, a felvétel pedig a konferenciát követően az ELTE PPK YouTube csatornáján kerül publikálásra.

A konferencia programját összefogó és további háttéranyagokat is kínáló Canvas felülethez való hozzáférésről emailben tájékoztatjuk a regisztrált résztvevőket.

http://digitalispedagogus.hu/

Utolsó módosítás: 2021.11.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány