Modern művészet és street art az Erasmus+ városokban

A Tempus Közalapítvány zsűrijének szavazatai alapján a fotópályázatot az alábbi három kép készítői nyerték:


Lakatos Luca - London, Egyesült Királyság (2016)
A kedvenc graffiti-művészem. Az egyik pont a bakancslistámon az volt, hogy láthassak alkotást tőle élőben. Egyik nap Brick Laneben mászkáltam, esett az eső, és egy kis utcába keveredtem. Már azon gondolkoztam, hogy hazamegyek, a rossz idő miatt, fáradt vagyok... nem okés ez így. Aztán... megláttam ezt. Mondanom se kell, hogy egyből meggondoltam magam: NEM MEGYEK HAZA, ez egy jó nap! Az alkotó: phlegm.

Nagy Nikolett - Rimini, Olaszország (2016)

Ezt a képet a 2000 éves Ponte di Tiberio, vagyis Tiberius hídja mellett fotóztam. A falfestményt az olasz Ericailcane készítette, 2014-ben. Fő mondanivalója az elfogadás. Elhelyezése nem véletlen: a felfoghatatlanul öreg híd mellett még látványosabb, hogy milyen jól megfér egymás mellett a régi és az új.

Sipos Nóra - San Sebastian, Spanyolország (2016)
Miért ezt az alkotást választottam? Méltóság, tisztelet, egyenlőség kifejezése a street art eszközével - Hol lenne jobb helyen egy festmény a gyarmatosított, majd sivatagba menekült szaharai nép tiszteletére, mint a Tabakalera kulturális központ bejáratánál. Művész: Jon Landa


A Facebook különdíjat az alábbi kép kapta:

Zsohár Ádám - Braganca, Portugália (2014)
In 2014 I was in a small city in Portugal. The name of the city is Braganca. That period was my best time in my life what I ever take part in. The last day in a City I saw a huge picture. And my portuguese friend told me this is a nice Street art. I have never saw this kind of picture. It was wonderful.

Gratulálunk a nyerteseknek!
A nyeremények átvételéről mindenkivel e-mailben egyeztetünk.

A pályázatra beküldött összes kép itt található.

 

A játék szabályzata itt elérhető.

Utolsó módosítás: 2017.09.06.