köznevelésdigitális oktatáshátrányos helyzetű fiatalok és felnőtteknemformális tanulás

Hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására és jó képességű diákok tehetséggondozására egyaránt használható az a digitális tananyag, amelyet az InterRégió Fórum Egyesület által koordinált projektben fejlesztettek. A tanári irányítással működtetett játékos feladatok egyszerre inspirálják és motiválják a gyerekeket.

Játékos tanulás mobileszközökkel

Erre utal a projekt címe is: Innovatív gyakorlatok a kisiskolások oktatásában – Inspirálj és motiválj! Ahogy a gyakorlat mutatja, ez meg is valósul a vidám grafikai elemekkel illusztrált alkalmazást használó 8-12 éves gyerekek körében, hiszen kimutathatóan nőtt az anyanyelvi, matematikai, természettudományos és digitális kompetenciájuk.

A projektet azért hozták létre, hogy a tanórákat izgalmasabbá, a tanulást pedig hatékonyabbá tegyék az alsó tagozatosok számára, ezáltal megkönnyítsék a felsőbe történő átmenetet, és egyúttal hozzájáruljanak a korai iskolaelhagyás csökkentéséhez. Az elérhető tananyagok és óratervek bármilyen tantárgy esetén használhatók, akár új ismeretek elsajátításáról, gyakorlásról, vagy épp a tanórák színesítéséről van szó. Sőt, a mások által elkészített tartalmak használatán túl új teszteket is létre lehet hozni az alkalmazásban.

A játékos feladatokat mobiltelefon vagy tablet segítségével, regisztráció után lehet elérni a projekt honlapján, ahol a felületet részletesen ismertető felhasználói, illetve a drámapedagógiai módszertani elemekkel bővített tanári kézikönyv is megtalálható.

A digitális támogató anyag >> 

Utolsó módosítás: 2020.10.19.