Rövidfilm az EGT Alap Ösztöndíj programterületéről

2018.07.20.

Hír | Felsőoktatás

A Miniszterelnökség megbízásából készült kisfilm az EGT Alap támogatásával megvalósult tanulási célú mobilitások és a felsőoktatási terület nemzetközi együttműködési projektjeinek eredményeit mutatja be.

Az Izland, Norvégia és Liechtenstein által létrehozott EGT ösztöndíjalap célja a nemzetközi együttműködések és a kölcsönös mobilitási programok megvalósításának támogatása volt. Ennek keretében köz- vagy felsőfokú oktatásban, valamint képzésben érintett egyéb intézmények pályázhattak tanulási, tapasztalatszerzési célú mobilitások megvalósítására, illetve felsőoktatási területen projektalapú nemzetközi együttműködések megvalósítására. A program ezáltal hozzájárult a magyar és a donor országok intézményei közötti hosszú távú kapcsolatok és szakmai együttműködések kialakításához.

A program ideje alatt, 2009- 2014 között több mint 800 mobilitás valósult meg a legkülönfélébb területeken. Többek között cukrászok, csillagászok, egyetemi hallgatók és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató projektek is támogatást nyertek.

A Nemzeti Kapcsolattartó, a Miniszterelnökség rövid videókban ad képet a nemzetközi együttműködési projektek céljairól, hatásáról.

A program eredményeiről további részleteket itt talál. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre! >>

Ne maradjon le a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és 
a legfontosabb pályázati információkról!

Utolsó módosítás: 2018.07.25.