Fedezd fel Európát! - Nyerj osztálykirándulást az Európa Pontba, Budapestre!

Partner hír | 2018.09.19.

Hír | Köznevelés

A 2019. májusi európai parlamenti választásokra készülve az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák videópályázatot hirdetnek középiskolások számára.

Az osztályok legfeljebb két perc hosszúságú, ötletes, videómegosztó oldalra feltöltött kisfilmmel pályázhatnak.

A videó témája: európai parlamenti választások 2019-ben.

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az európai választásokra, különösen arra, miért fontos, hogy az első választók is részt vegyenek a voksoláson. A pályázat ösztönzi továbbá a fiatalokat annak feltérképezésére, hogy milyen előnyökkel járt számukra, családjuk, iskolájuk, lakóhelyük számára, hogy Magyarország az Európai Unió tagja.

A videófilmeknek a következő feltételeket kell teljesíteniük:

  • a videófilm maximum 2 perc hosszúságú lehet;
  • aláfestő zenét és szöveget tartalmazhat a szerzői jogok figyelembevételével;
  • videót bármilyen képfelvételre alkalmas eszközzel el lehet készíteni (például telefon, kamera, tablet);
  • minimális felbontás: 640x480;
  • a filmen a regisztrált osztály tagjai szerepelhetnek, valamint azon személyek, akik beleegyezésüket adták a filmben való szerepléshez;
  • a csapatoknak fokozott figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a rövidfilm semmilyen másokat sértő magatartást, szöveget (beszéd vagy felirat) nem tartalmazhat.

A videófájlt a pályázóknak fel kell tölteniük egy videómegosztó oldalra, a linket pedig e-mailben el kell küldeniük a megyei Europe Direct irodának a kitöltött pályázati űrlappal (pdf, jpg formátumban) együtt. A pályázati űrlapon a pályázók röviden ismertetik, hogy hogyan készült a videófelvétel (pl. előkészületek, létszám, technika).

Részvételi feltételek és nyeremények

A versenyre olyan osztályok jelentkezését várják a szervezők, amelyek tagjai a 2018/2019-es tanévben középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és a kilencedik, vagy ennél magasabb évfolyamra járnak. A versenyre valamennyi, a fővároson kívüli magyarországi középiskolából jelentkezhetnek osztályok.

A negyedik alkalommal meghirdetett „Fedezd fel Európát!” című program nyertesei, összesen 38 osztály, egynapos budapesti osztálykirándulást nyernek.

Jelentkezési határidő: 2018. november 26.

További információ és a pályázáshoz szükséges űrlapok megtalálhatók az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája honlapján. >>

Utolsó módosítás: 2018.09.24.