Erasmus+ köznevelési stratégiai partnerségi pályázatok - Kezdődnek a 2019-es tavaszi pályázati kör felkészítő eseményei!

2018.09.21.

Hír | Köznevelés, Nonprofit szervezet, EU

2018. december 3-án várjuk orientációs és projekttervező napunkra!

Az Erasmus+ Programban köznevelési témájú fejlesztési projektek az alábbi két pályázati lehetőség keretében valósíthatóak meg:

  • Iskolai, óvodai partnerségek (KA 229), melyben kizárólag köznevelési intézmények vehetnek részt, és valósíthatnak meg tapasztalatcserére irányuló projektet.
  • Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek (KA 201), melyben iskolák, óvodák mellett bármely más, a közneveléshez kapcsolódó intézmények, szervezetek is kezdeményezhetnek tapasztalatcserére irányuló projektet vagy akár nagyobb volumenű szellemi termékek fejlesztését is.

A két pályázattípus a partnerség körét, a pályázat céljait, tevékenységeit tekintve is eltér egymástól.

A vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek jellemzői – Mit jelent a vegyes intézményi kör? A szektor- és szakmaköziség, mint kulcstényező.

Ezek a projektek jellemzően, de nem feltétlenül olyan típusú együttműködések, amelyek olyan nagyságrendű és összetettségű problémák megoldására irányulnak köznevelési területen, amelyekhez az oktatási szektoron túlmutató (állami, civil, üzleti) szereplők bevonására, azaz szektor- és szakmaközi partnerség kialakítására, köznevelési területen kívüli tudások behozására van szükség. A problémák jellege és összetettsége miatt ezek a projektek jellemzően olyan együttműködések, amelyeket az eddigi tapasztalatok alapján rendszerint egy az oktatási szektoron kívüli szervezet, intézmény kezdeményez és ők hívják be a partnerségbe a probléma megoldására a különböző partnerszervezeteket, köztük a közoktatási intézmény(eke)t. A köznevelési intézményeknek partnerintézményként nagyobb a részvételi hajlandóságuk ezekben a nagyobb léptékű, tapasztalatcserés vagy szellemi terméket fejlesztő projektekben, így közvetlenül részesülnek a projektek eredményeiben.

A pályázattípus keretében két féle típusú fejlesztési projekt megvalósítására nyílik lehetőség:

  • a partnerek közti tapasztalatcserét célzó együttműködések, illetve
  • innovatív szellemi termék kifejlesztését célzó együttműködések.

Szívesen cserélne tapasztalatot nemzetközi partnerekkel a köznevelés területén érzékelhető probléma megoldására?

Keresi a szakmai fejlődés lehetőségeit? Szívesen profitálna más partnerek, szektorok tudásából, tapasztalataiból?

Olyan köznevelést érintő probléma foglalkoztatja, amelynek megoldásához ki kell nyúlni az oktatáson kívüli szereplők tudásához is?

Forrást keres a tervei megvalósításához?

Akkor a vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségi pályázatok Önnek szólnak.


>> Várjuk Önt az őszi orientációs és projekttervező rendezvényünkre, amelyre 2018. december 3-án kerül majd sor. Ha már van egy ötlet a fejében és körvonalazódnak a potenciális partnerek is, akkor ezen a rendezvényen segítünk letisztítani a terveket.

>> Majd következő lépcsőfokként várjuk a pályázati felkészítő napra is, amelyet 2019 januárjában tartunk.

A következő pályázati beadási határidő 2019. márciusában lesz. Készüljön fel velünk!

Kapcsolat:

Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek (KA 201)

Hlavatý Ildikó (ildiko.hlavaty@tpf.hu)
Fintáné Hidy Réka (reka.hidy@tpf.hu)
Ashlock-Kéthelyi Eszter (eszter.kethelyi@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2018.10.19.