A Great Adventure for Good

2018.10.02.

Pályázóink hírei | Ifjúság

Az Önkéntes Diakóniai Év a Great Adventure for Good nevű futó projektjük első szemináriumának tapasztalatait osztja meg.

Az idei évben is lehetőségünk nyílik arra, hogy 21 fiatalnak új tapasztalatokat és non-formális tanulási lehetőséget biztosítsunk az Erasmus+ önkéntes szolgálat keretein belül. A Great Adventure for Good projektünkben összesen 21 fiatal vehet részt, 8 országból, akik 13 szolgálati helyen fognak tevékenykedni nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Baján és Tornyospálcán is.

A közös felkészülés alkalmával részt vehettek egy kezdő szemináriumon, Monoszlón s a későbbiekben egy félidős és egy záró szeminárium is lesz, melyek alkalmával végigkísérjük és értéklejük a változásokat, fejlődéseket.

Az Erasmus+ önkéntes szolgálat igyekszik minden fiatalnak lehetőséget adni, kiváltképpen a hátrányos helyzetű fiataloknak. Célja a programnak, hogy minél több fiatalt megszólítson és a kultúrák közötti hidakat erősítse. Így több feladat között a szeminárium alkalmával egy valódi hidat is kellett építeni az önkénteseknek, ahol szembesültek a nyelvi nehézségekkel és a kultúrák közötti különbségekkel, mégis az együtt munkálkodást a siker élménye koronázta. Interkulturális tréningek és csapatépítő tréningek között megtalálható volt Magyarország történelme dióhéjban illetve a saját országok rövid bemutatása. Ezzel is tanítva egymást az elfogadásra és más kultúrák megismerésére.

A projekt 2019. július 31.-ig tart.

Szerző: Marton Zsófia

Utolsó módosítás: 2018.10.03.