Nagy sikerrel zárult a Flip-IT! projekt

2018.10.04.

Pályázóink hírei | Szakképzés, Köznevelés

A szakképzésben dolgozó pedagógusoknak fejlesztett online továbbképzés mellett tudományos publikáció és kézikönyv is készült.

Lezárult a Flip-IT! - Megfordított osztályterem az európai szakképzésben (Flipped Classroom in the European Vocational Education) című Erasmus+ Stratégiai Partnerség projekt, amelynek kísérleti képzése a tervezett két célország - Spanyolország és Magyarország - helyett három országban zajlott, Csehország is csatlakozott. Magyarországról a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak fejlesztett online továbbképzésre a tervezett 40 pedagógus helyett 106-an jelentkeztek (köztük több köznevelésben tanító pedagógus), és 74-en kaptak tanúsítványt.

A projekt során összegyűlt tapasztalatok, adatok alapján spanyol partnerünk, az Universidad Europea tudományos publikációt készített, amely most jelent meg a neves amerikai Journal of Information Technology Education: Research online kiadónál, "Computer Science and e-learning” témakörben.

projekt weboldaláról hamarosan letölthető lesz a projekt egyik legfontosabb terméke, a tapasztalatokat összegző Flip-IT! kézikönyv magyar, angol és spanyol nyelven.

Szerző: Hartyányi Mária, Flip-IT! projekt

Utolsó módosítás: 2018.10.04.