LAST MINUTE JELENTKEZÉS az Erasmus+ VEGYES INTÉZMÉNYI ÖSSZETÉTELŰ KÖZNEVELÉSI orientációs és projekttervező napra!

2018.11.23.

Hír | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, Civil szervezet

A rendezvényre a VEGYES INTÉZMÉNYI ÖSSZETÉTELŰ KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségi projekteket tervező csapatokat várjuk!

 • Köznevelési területen érzékelt problémák kezelésére vállalkozna?
 • Új módszereket venne át európai szervezetektől?
 • A köznevelés területén túlmutató projektet tervez?
 • Egy a köznevelési területen hiánypótló szellemi terméket hozna létre?
   
  Készüljön fel velünk! A következő Erasmus+ stratégiai partnerségek pályázati beadási határidő 2019. március 21-én lesz.

ITT AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG, hogy regisztráljon projekttervező műhelyünkre, amely az Erasmus+ vegyes intézményi összetételű KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségi projektek tervezésében nyújt segítséget.

 

MEGHÍVÓ


Az ötlettől a projektig – ERASMUS+ vegyes intézményi összetételű KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségi projektek orientációs és projekttervező műhelye

A rendezvény időpontja: 2018. december 3. hétfő, 10.00 – kb. 16:30
Helyszín: Tempus Közalapítvány, Greenpoint 7 irodaház, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet, Brüsszel terem

Kiket várunk a rendezvényre?

A műhelymunkára azoknak a szervezeteknek/intézményeknek a képviselőit várjuk, amelyek

 • a közoktatás jelenlegi helyzetét illetően problémaérzékenyek,
 • elméleti és gyakorlati oldalról is kompetensek,
 • erős misszióval rendelkeznek, és
 • megvan bennük a potenciál, hogy nemzetközi partnerségek alakításán és közös tudásépítésen keresztül pozitív változásokat hozzanak e területre.

A résztvevők köre: oktatási intézmények, kis- és középvállalkozások, nagyobb cégek, civil szervezetek, a köznevelés bármilyen vetületét érintő munkát végző állami hivatalok, közintézmények, könyvtárak, tanodák, múzeumok, művelődési házak, ernyőszervezetek képviselői, azaz mindazok, akik tevékenységükkel valamilyen módon kapcsolódhatnak a köznevelés fejlesztéséhez, megújításához.

Fontos, hogy nemzetközi együttműködést nemcsak oktatási/képzési intézmény kezdeményezhet!

REGISZTRÁLJON ITT>>

 

A rendezvény tervezett programja:
10:00 – 10:10 Köszöntő
10:10 – 11:40 Intézményi igények, problémák azonosítása, projektbe átfordítása
11:40 – 13:10 Szükségletelemzés, partnerkeresés - kulcsszereplők azonosítása, már megvalósult fejlesztések, hiányok azonosítása, partnerszervezetek profilja, partnerkeresés módszerei
13:10 – 14:00 Ebédszünet
14:00 – 15:00 Erasmus+ blokk – programelvárások, szellemi termékes, tapasztalatcserés projektek ismérvei példákkal, tevékenységelemek, tanulási eredmények
15:00 – 15:30 A pályázattípus pénzügyi logikájának ismertetése


A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges a Tempus Közalapítvány honlapján legkésőbb november 28-ig.

REGISZTRÁLJON ITT>>


Háttér:

Az Erasmus+ Program Stratégiai partnerségi pályázatok keretén belül immáron hatodik alkalommal nyílik lehetősége az oktatás köznevelési területéhez kapcsolódó intézményeknek, szervezeteknek a pályázásra. Az eddigiekhez hasonlóan idén is többlépcsős felkészítést nyújtunk a következő, 2019. márciusi pályázati beadási határidőre. Ezeken a felkészítő alkalmakon szeretnénk Önöknek mint lehetséges pályázóknak megmutatni, hogy mit is jelentenek a vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek, és hogy leendő projektkoordinátorként miként tudják a fejükben formálódó projektötletüket a pályázattípus kereteibe beilleszteni.

A rendezvényen egyrészt segíteni fogunk letisztítani azokat a formálódó projektötleteket, amelyek a köznevelés fejlesztését célozzák, megalapozott közoktatási-társadalmi szükségletre válaszolnak és Önöket foglalkoztatja. Másrészt pedig segítünk elhelyezni ezt a projektötletet az Erasmus+ Program keretrendszerében, ezen belül pedig a köznevelési stratégiai partnerségi területen belül.

A pályázatok elkészítését segítő további lehetőségek:

- A projekttől a pályázatig – pályázatíró szeminárium
2019. január (a pontos időpontról a Tempus Közalapítvány hírleveléből, illetve a tka.hu oldal Rendezvények menüpontjából tájékozódhat) A rendezvényen abban segítünk, hogy a letisztult projekttervet miként lehet a pályázati formátumba átültetni.

- Személyes konzultációs alkalmak
Folyamatosan elérhető, pályázói megkeresésre
A felkészülés időszakában folyamatosan elérhető konzultációs alkalmakon személyes visszajelzést adunk azoknak a projektcsapatoknak, akik ezt a testre szabott orientációs segítséget igénylik. A konzultációs alkalmakon abban nyújtunk segítséget, hogy a tervezett projekt megfelel-e Erasmus+ program elvárásainak.


A felkészítő rendezvények összekapcsolódnak ugyan, de különállóan is hasznos tudást adhatnak Önnek. Olyan támpontokat szeretnénk nyújtani, melyek a pályázatírás során megkerülhetetlen tartalmi szempontokat jelentenek.


Első lépésként a december 3-ai orientációs és projekttervező nap segíthet ebben.


LAST MINUTE REGISZTRÁCIÓ, ide kattintson>>

Kapcsolat:
Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek (KA 201)
Hlavatý Ildikó ildiko.hlavaty@tpf.hu  
Fintáné Hidy Réka reka.hidy@tpf.hu  
Ashlock-Kéthelyi Eszter eszter.kethelyi@tpf.hu

 

Utolsó módosítás: 2018.11.23.