Erasmus+ a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskolában

Partner hír | 2018.12.19.

Pályázóink hírei | Köznevelés

Amikor a tanárok ülnek a padban - Disszeminációs Délelőttöt tartottak a pedagógusok a Széchenyiben

Iskolánk 2018-ban immár harmadik alkalommal nyerte el az Erasmus+KA1 mobilitási támogatását Iránytű a változáshoz című pályázatával. Célunk új módszertani technikák és azok alkalmazási lehetőségeinek megismerése 21. századi készségek fejlesztésére. Az ösztöndíj lehetővé tette, hogy ketten Angliában, ketten Írországban, ketten Olaszországban, 1-1 fő Németországban, illetve Ausztriában fejlessze nyelvtudását módszertani képzések mellett. Idén első ízben fogadták kollégáinkat Job shadowing keretében Dániában.

Tapasztalataink átadására remek lehetőség nyílt 2018. december 3-án, amikor az Erasmus+ Disszeminációs Délelőttnek nevezett tanítás nélküli munkanapon ki-ki beszámolhatott a tanultakról. Iskolánkból és a más dunakeszi iskolákból érkező pedagógusok Kiss Ildikónak köszönhetően megismerkedhettek a kritikus gondolkodást, kreativitást, együttműködést segítő feladatokkal, amelyeket a 4Cs tanfolyamon ismert meg Firenzében. Stefán Ildikó segítségével kipróbálhatták az "elengedést", amelyet a Mindfulness for teachers tanfolyamon tanult szintén Firenzében az Europass Teacher Academy jóvoltából. Druzsin Zsuzsanna újabb ötleteket hozott Németországból a web adta lehetőségek tanórai alkalmazására. Mayer Eszter játékos alsós angolórájának részesei lehettünk az oxfordi Creative Methodology tanfolyamnak köszönhetően. Az érdeklődők az országismereti workshopon rendszerezhették ismereteiket csoportmunkában, amelyet Fajka Ildikó Bécsben, az Actilingua képzőintézményben tanult.


Szó esett négy kolléga Dániában tett látogatásáról is. Az idei projekt része volt egy dán általános iskolában folyó munka megismerése. Czimmermann Judit intézményvezető, Hudacsek Éva, Kiss Ildikó és Sebő Dániel kollégánk három napot töltött el a Shopieskolen falai között. Érdeklődve figyelték, követték a modern, 21. századi felszereltséggel és szemlélettel működő iskolában folyó munkát.

A jó hangulatú Disszeminációs Délelőttöt Viski Tünde CLIL-módszerről tartott ismertetője és Hudacsek Éva projektvezető összegzése zárta.

Biztos vagyok benne, hogy minden Erasmusban részt vevő kolléga nevében írhatom:
Köszönjük a lehetőséget!              

Fajka Ildikó
Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola

Utolsó módosítás: 2019.05.23.