2018-ban is sikeres volt az Európai Szakképzési Hét

2019.01.22.

Hír | Szakképzés

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Szakképzés Európai Hetét. A nagyszabású rendezvénysorozat november 5. és 9. között zajlott, a záróeseménynek Bécs adott otthont.

A Szakképzési Hét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet először 2016 nyarán rendezték meg azzal a céllal, hogy izgalmas programokkal, rendezvényekkel tegyék vonzóbbá a szakképzés világát. A tematikus hét során a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért kiemelkedő eredményeiket, a fiatalok pedig segítséget találhatnak a pályaválasztáshoz, a későbbi munkavállaláshoz, illetve a hozzájuk illő szakma felfedezéséhez.

Az Európai Szakképzési Hét 2018-ban több mint 1800 programmal várta az érdeklődőket a fővárosokban, és vidéken is.Az uniós tagállamokon kívül 17 további ország csatlakozott a rendezvénysorozathoz, amely így összesen 44 ország szervezésében valósult meg. Az eredmények magukért beszélnek: közel  2,5 millió embert sikerült elérni a különféle eseményeken. A tematikus hetet díjátadó zárta Bécsben, ahol számtalan kategóriában osztottak ki díjakat szakképzésben tanulóknak, vállalkozóknak, vagy épp kutatóknak.

A legnépszerűbb programok a „nyitott kapu” jellegű események, információs kampányok voltak, ahol a tanulók képet kaphattak a különféle képzésekről, szakmákról, és lehetőségük nyílt részt venni a tanórákon is, Mindezek mellett a pályaválasztási kiállítások is sok érdeklődőt vonzottak. Hazánkban több mint 500 program várta a látogatókat, ami európai viszonylatban is kiemelkedő eredmény. A programok számát tekintve a második és harmadik helyen Spanyolország, illetve Ausztria állnak.

További információk az alábbi linken érhetőek el, az összefoglaló videó pedig itt nézhető meg.

Utolsó módosítás: 2019.01.22.