A jövő nyelvtanára - A nyelvtanárok jövője

2019.01.24.

Rendezvény | Felsőoktatás, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés

NYESZE nyelvtanári módszertani konferencia

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete A JÖVŐ NYELVTANÁRA - A NYELVTANÁROK JÖVŐJE címmel idén is megrendezni hagyományos tavaszi konferenciáját 2019. április 27-én, szombaton Budapesten, az ELTE Kongresszusi Központban.

A rendezvény azt a kérdéskört járja körül, milyen nyelvtanárokra lesz szükség a jövőben, hogyan lehet sikeresen, hatékonyan idegen nyelveket oktatni az új igényeknek, elvárásoknak megfelelően, és hogyan tudnak lépést tartani a nyelvtanárok a technológiai forradalommal?

Az egész napos program során a szakma jeles képviselőinek közreműködésével angol, német és magyar nyelvű előadások és műhelymunkák nyújtanak gyakorlati, módszertani segítséget a közoktatásban és a felnőttképzésben idegen nyelvet tanító kollégáknak.

A nyitó plenáris előadást Dr. Prószéky Gábor, nyelvész- matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár tartja.

Főbb témák:

• a technológiai forradalom hatása a nyelvtanításra,
• a közösségi és hálózati tanulás elősegítése,
• személyes jelenlét és online tanulási tér,
• különböző generációk eltérő motivációk,
• kompetencia és készségfejlesztés a munkaerőpiac megváltozott igényeinek megfelelően.

Az újtól való idegenkedés természetes, de főleg az ismeretek hiányából fakad. A régi pedagógia eszköztárát nem lecserélni kell, hanem újakkal bővíteni. Új gondolkodásmódra van szükség, az új módszerek integrálása révén. A pedagógus egyre inkább a tanulást irányító személlyé válik, feladata a formális, a nem formális és az informális tanulás egységének, valamint az online és offline tanulás összhangjának megteremtése lesz. A tanulás egyre inkább közösségi tevékenységgé alakul és egyre fontosabb szerepet kap az oktatásban, ahogy az élet számos más területén is az érzelmi intelligencia, a hatékony kommunikáció, az együttműködés és a kreativitás.

A rendezvényen megjelennek kiállítóként nyelvvizsgaközpontok, nyelvkönyv kiadók és más nyelvi szolgáltatók is. A konferencia főtámogatója az ELTE Origó Nyelvi Centrum.

2019. február 10-ig kedvezményesen lehet jelentkezni a konferenciára!

További információért kérjük keressék fel az Egyesület honlapját és Facebook oldalát.

Utolsó módosítás: 2019.01.24.