19. EDUCATIO SZAKKIÁLLÍTÁS - Láss világot Ösztöndíjjal!

2019.01.24.

Hír | Felsőoktatás, Ifjúság, Köznevelés

Idén is részt vett a Tempus Közalapítvány Láss világot ösztöndíjjal! standja az év legnagyobb szabású hazai oktatási szakkiállításán.

A Közalapítvány munkatársai mellett volt ösztöndíjas hallgatók adtak felvilágosítást nemzetközi ösztöndíjakról, külföldi szakmai gyakorlatról, önkéntes munkáról, valamint bátorították a diákokat és szüleiket, hogy már az egyetemi tanulmányok megkezdése előtt érdemes tisztában lenni a külföldi lehetőségekkel.

Már a felsőoktatási tanulmányok tervezésekor érdemes megismerkedni a külföldi ösztöndíj-lehetőségekkel. Standunknál minden információt megtudhattak a diákok arról, hogyan szerezhetnek külföldi tapasztalatot középiskolai és egyetemi tanulmányaik alatt. Alkalom nyílt olyan fiatalokkal is beszélgetni, akik már kipróbálták magukat ösztöndíjasként a nagyvilágban. Tanácsaik, tapasztalataik, élménybeszámolóik segítették a tájékozódást az ösztöndíjtípusok között.

A tavalyi 1200-as látogatószámhoz képest, idén a standunkon közel 1700 érdeklődő fordult meg, a kilencedikes középiskolai tanulótól, az unokát terelgető nagyszülőkig.

Utolsó módosítás: 2019.01.24.