Egyre népszerűbb az Europass

2019.01.25.

Europass | Felsőoktatás, Önkormányzatok, Felnőtt tanulás, Ifjúság, Szakképzés, Köznevelés, EU

Az Europass dokumentumcsalád 2005-ös bevezetése óta nélkülözhetetlen részévé vált az álláskeresésnek.

2018 statisztikái alapján egyre nagyobb igény van a strukturált, átlátható, és Európa-szerte elfogadott Europass dokumentumcsaládra, ezért nem véletlen, hogy egyre többen élnek a portfólió nyújtotta lehetőségekkel!

Az Europass jó alapot ad az álláskereséshez szükséges dokumentumok kitöltéséhez, épp ezért széles felhasználókörrel rendelkezik: diákok, pályakezdők és tapasztalt munkavállalók is előszeretettel használják. Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy az Europass önéletrajz leginkább a fiatal pályakezdők, és a néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezők körében népszerű. Európában a legtöbb Europass önéletrajz angol nyelven készült el, a magyar nyelv pedig a hetedik helyen állt. Az Europass önéletrajz 2013-ban újult meg, így ma már sokkal inkább személyre szabható, és az online kitöltőfelület is felhasználóbarát lett.

Az európai adatok is árulkodóak, hiszen a 2005-ös bevezetése óta több mint 120 millió Europass CV-t töltöttek ki. A tavalyi év 22 millió kitöltéssel járult hozzá ehhez az eredményhez, ez pedig közel 5%-os növekedést jelent az előző évekhez képest. A legtöbb CV-t, - összesen hat milliót - Olaszországban töltötték ki, utána Portugália következett. Hazánk az ötödik helyen áll a több mint 650 ezer kitöltéssel. 

 

Utolsó módosítás: 2019.01.30.