Szakmai feltöltődés pedagógusoknak

2019.02.19.

Hír | Szakképzés, Köznevelés

Megjelent a Kirándulj Nálunk! turisztikai-pedagógiai magazin legújabb száma, melyben olvashatnak Erasmus+ nívódíjas projektekről és a TKA Digitális Módszertárába feltöltött IKT ötletekről is.

Színvonalas és tartalmas lapszámmal jelentkezett a pedagógusoknak szóló Kirándulj Nálunk! magazin. A 2019/1. számban nemcsak az osztálykirándulások és táborok tervezéséhez adnak tippeket, hanem segítséget nyújtanak a tanároknak abban is, hogy miképp küzdjenek meg a mindennapok kihívásaival az iskolai falain belül és kívül.

A magazin 22. oldalán a 2018-ban Erasmus+ Nívódíjjal kitüntetett projektekről olvashatnak összeállítást. A kiválóan megvalósított mobilitási és partnerségi projektek más pedagógusoknak és intézményvezetőknek is inspirációt adhatnak új nemzetközi együttműködések kialakításához.

A 32. oldalon az Erasmus+ projektek során kidolgozott szellemi termékekből találhatnak válogatást, amelyek megmutatják, hogy milyen kézzel fogható eredmények születhetnek a külföldi partnerekkel történő közös munka eredményeképpen.

A 62-63. oldalon lévő összeállítás azoknak a pedagógusoknak segíthet, akik még csak tervezik, hogy IKT eszközöket használjanak az óráikon. A cikkből kiderül, hogyan alkalmazhatók a mindennapi iskolai tevékenységek során a Tempus Közalapítvány Digitális Módszertárában található ötletek.

A kiadvány 130. oldalán interjút olvashatnak Tóth Katalin Erzsébettel, a XVII. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium tanárával, aki maga is számos nemzetközi együttműködésben vett már részt, és módszertani ötleteit egy népszerű blogon is bemutatja. A tanárnő azt vallja: „Az, hogy 55 évesen tudok még lelkesedni egy-egy újításért, nagyrészt az Erasmus+ programnak köszönhető”.

A Kirándulj Nálunk! magazint a legtöbb iskolába ingyenesen eljuttatja a kiadó, online lapozható formában pedig itt érhető el.

Utolsó módosítás: 2019.02.26.