Webinárium: Erasmus Mundus pályázati felhívás partnerségben japán intézményekkel

2019.02.26.

Pályázat | Felsőoktatás

Időpont: március 7., 9:00-11:00 óráig; pályázati határidő április 1.

Az Európai Bizottság március 7-én, 9:00-11:00 óráig webináriumot tart az Erasmus Mundus és a Japán Oktatási, Kulturális, Sport-, Tudományos és Technológiai Minisztérium (MEXT) Egyetemközi Csereprogramja (IUEP) közötti partnerségről és az ehhez kapcsolódó pályázati felhívásról.

A rendezvényre ezen a linken lehet regisztrálni.

A pályázatról:

Az Erasmus Mundus Közös Mesterképzések (Erasmus Mundus Joint Master Degrees) célja, hogy az európai felsőoktatási intézmények kimagasló színvonalú – közös, kettős vagy többes diplomát adó – mesterképzéseket nyújtsanak a világ minden tájáról érkező hallgatók számára. Az Európai Bizottság a kiválasztott konzorciumok számára átalánytámogatást, a részt vevő hallgatóknak pedig ösztöndíjat, részvételidíj- és útiköltség-támogatást kínál.

Az Európai Bizottság és a Japán Oktatási, Kulturális, Sport-, Tudományos és Technológiai Minisztérium (MEXT) megállapodása nyomán az idei évtől egy új pályázattípus is elérhető a „klasszikus” Mundus mesterképzések mellett.

A partnerség 3-4 olyan projektet támogat, amelyekben Erasmus+ programországokban működő legalább három felsőoktatási intézményből és legalább egy japán felsőoktatási intézményből álló konzorciumok indítanak innovációt támogató közös mesterképzéseket.

A pályázat benyújtásának határideje 2019. április 1., 12:00

További információt a Tempus Közalapítvány és az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) honlapján találnak.

Elérhetőségek

 

Utolsó módosítás: 2019.02.26.