7 egyetemista blogol a világ 7 különböző pontjáról

2019.03.26.

Hír | Felsőoktatás

Jártál már Kolumbiában vagy Thaiföldön? Tanultál már olasz, grönlandi vagy osztrák egyetemen? Kóstolj bele Világegyetemista bloggereink élményekkel teli napjaiba!



Rendhagyó módon hét bloggerrel indult el a Világegyetemista blog 3. szériája. Az izgalmas egzotikus országok mellett most több Campus Mundi ösztöndíjas hallgató választott gyönyörű európai úticélokat is.

Ismerd meg a 3. széria bloggereit:

Cintia Olaszországot, Padovát választotta részképzésének helyszínéül. >>

„Aztán szegedről valahogy mégis Pécsre keveredtem, meg Ljubljanába, és ugyan továbbra sem repülök át óceánokat, a Campus Mundi ösztöndíjnak köszönhetően hamarosan ismét útra kelek, hogy a kényelmes kollégiumi szobámat elhagyva átlépjem az ismeretlen küszöbét.”

Orsi egészen Észak-Amerikáig repült, hogy Új-Mexikóban tölthesse szakmai gyakorlatát. >>

„Albuquerque? Nem ott játszódik a Breaking Bad? Húúú… De hogy kerültél oda?!”

Dóra egy dán egyetem grönlandi kampuszán tanul a sarkvidéki infrastruktúráról és társadalomról, az extrém éghajlatról, és a fenntartható építészetről. >>

„Megtanultuk, milyen hórétegekkel és hókristály típusokkal lehet találkozni, és mely rétegek esetén van a legnagyobb esély lavinára. A lavina kurzuson speciális eszközöket is bemutattak, amelyek segítségével meg lehet találni egy lavina által bajba jutott embert.”

Anna a szomszédos Ausztriában, Bécsben tölt 1 teljes évet orvostanhallgatóként. >>

„Több céllal érkeztem ide: elmélyíteni a német tudásom, tanulni, gyakorlatot teljesíteni, más perspektívából is megközelíteni az orvostudományt, és hogy új emberekkel ismerkedjek.”

János egy igazán különleges országba utazott, Thaiföldre. >>

„És ha már Európán kívüli ország is pályázható, akkor célba vettem Délkelet-Ázsiát. Itt a ’tömeg’ szó új értelmet nyer.”

Szombatonként egy már jól ismert Világegyetemista kalandjait olvashatjuk. Évi előző félévét Indonéziában töltötte, és most szó szerint a világ másik végébe röppent, Kolumbiába. >>

„Kolumbiával kapcsolatban hasonló érzéseim voltak, mint anno indonéziával. Ezeket az országokat sok olyan sztereotípia övezi, amik miatt az utazó elvárása nagyon alacsony, de amikor az ember odakerül, találkozik a csodával.”

Végül, de nem utolsó sorban, minden hónap utolsó vasárnapján Lilla ír nekünk Franciaországból, Normandiából. >>

„Várakozásaim terén leginkább a félelmek játszottak főszerepet, amikből azért akadt bőven. Szerencsére ezeket sikerült folyamatosan legyőznöm és bebizonyosodott, hogy a valóságban minden megoldható.”

 

Utazz minden nap máshová Világegyetemistáinkkal: KATTINTS IDE!

Utolsó módosítás: 2019.03.27.