Nyári egyetem pedagógusoknak: Demokrácia a drámán keresztül

2019.05.22.

Pályázóink hírei | Köznevelés

Demokráciáról és drámapedagógiáról szóló nemzetközi nyári egyetem Budapesten, amelyre magyar pedagógusok is jelentkezhetnek.

A birminghami egyetem által vezetett Democracy through Drama, vagyis a Demokrácia a drámán keresztül egy Erasmus+ projekt, amelynek keretén belül a tanárok angol nyelven, nemzetközi környezetben sajátíthatják el azokat a drámapedagógiai módszereket, amelyekkel demokratikusabbá tehetik osztályaikat.

Amellett, hogy a demokrácia tanulmányozásának lehetőségét kínálja a program, példákat is biztosít a nyelvi órákat és humán tárgyakat tanító pedagógusok számára, hogy megerősíthessék és támogathassák diákjaikban az aktív felfedezés, az állampolgári ismeretek és az észrevételeik kifejtésének képességét a tantervben meghatározott órák során.

A júliusban megrendezésre kerülő nyári egyetemre Európa minden pontjáról érkeznek tanárok, tehát egy igazi nemzetközi műhely vár rájuk, ahonnan a tantervbe és a saját módszertanukba egyaránt beépíthető, könnyen elsajátítható tananyagokkal térhetnek haza.

Időpont: 2019. július 22-26.

Helyszín: Örkény Színház, 1075 Budapest, Madách Imre tér 6.

A demokráciáról és drámapedagógiáról szóló nemzetközi nyári egyetem várja a humán tárgyakat tanító magyar pedagógusok jelentkezését is.

További információ ide kattintva érhető el.

Jelentkezés ide kattintva, az angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével!

 

 

Utolsó módosítás: 2019.05.27.